İftar programına AK Parti Yalova Milletvekili Adayı Ahmet Büyükgümüş ile beraber Yalova AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova İl ve İlçe yöneticileri katılım gösterdi.

Büyükgümüş, “Yalova’mızın nüfusunun %45’i 35 yaş altı kardeşlerimizden oluşmaktadır”

Programda konuşma yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Adayı Ahmet Büyükgümüş, iftar programına katılım gösteren herkese teşekkür ederek, “Kıymetli kardeşlerim bu vesileyle Yalova’mız gençlik ve 24 Haziran sonrası yeni dönemde Yalova ile ilgili bazı fikirlerimi siz değerli kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Yalova üzerine yapılan değerlendirmeler ve Yalova’nın nasıl bir şehir olduğu hakkındaki düşüncelerden biri de Yalova’nın emekli şehri olduğu görüşleridir. Bununla alakalı sizler de çok fazla söz duymuşsunuzdur fakat göz ardı edilen bir hususta Yalova’nın aynı zamanda bir gençlik şehri olmasıdır. Malumunuz üzere Yalova’mızın nüfusunun yüzde 45’i 35 yaş altı kardeşlerimizden oluşmaktadır. Aynı zamanda 42 bin öğrenciye ev sahipliği yapan bu şehrimiz 2008 yılında kurulan üniversitesiyle de bir yüksek öğretim şehri özelliğini taşımaktadır. Bu rakamlarda Yalova’mızın gençlik çalışmaları için son derece uygun olduğunu gösteriyor“ dedi.

“Yalova siyasetinin de gençleşeceğine inanıyoruz”

Büyükgümüş konuşmasının devamında, eğitim olarak Yalova’nın birçok ilden önde olduğunu ve göz doldurduğunu anlatarak şunları söyledi; “Bizim yeni dönemde başarmak istediğimiz ise aynı başarıları lise ve yüksek öğretimde de göstermek. Yalova’nın tıpkı ortaöğretimde olduğu gibi yüksek öğretimde de önemli konuma ulaşmasını sağlamak.  Cumhurbaşkanımızın gençlik politikalarından sorumlu yardımcısı benim. Dolayısıyla Yalova’daki gençlik çalışmalarında daha bir hassasiyetle yürüteceğiz. Siyasetimizin gençleşmesi gerektiğine söylüyor bu yönde çalışmalarımızı yapıyoruz, yeni dönemde de inşallah Yalova siyasetinin de gençleşeceğine inanıyoruz. Haber: Elif Tuzlacıoğlu