Yalova Belediyesi eylül ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis salonunda, saat 15.00’ da gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve bir önceki Meclis Toplantısı’na ait kararların okunması ile başladı. Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kaan Dumantepe, önceki toplantıda alınan kararı okudu. Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Güleç, konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Bursa İdare Mahkemesi, Özel Halk Otobüsünün haklarının herhangi bir ihale yapılmadan işletme hakkının Yamintaş A.Ş’ ye verilmesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Belediye’nin ruhsatları iptal edeceği öğrenildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konularının görüşülmesi amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Baş, komisyona havale edilecek konuları sundu. Konuların, incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi kararı kabul edildi.

Toplantı, Emlak İstimlak Müdürlüğü Müdürü Ahmet Köksal’ın gündem maddelerini okuması ile devam etti. Yalova Belediye’sine ait yapının, halkın sportif faaliyetlerine katkıda bulunmak için kullanılmak istendiği belirtildi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile ortak hizmet projeleri kapsamında Belediye Başkanına, protokol yapma yetkisi verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi kabul edildi. Ayrıca Belediye tarafından Ticaret ve Sanayi Odasına tahsis edilen, taşınmaz mal üzerinde bulunan 4 adet bağımsız bölümün tahsis süresinin 2 yıl daha uzatılması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter