Yalova Gazeteciler Cemiyeti 8. Olağan Genel Kurulu’nun, 07/09/2018 tarihinde cemiyet merkezinde yapılacağını söyleyen Yalova Gazeteciler Derneği Başkanı Ayhan Polat, belirtilen günde tüm üyeleri kongreye davet etti.

2009-2012 döneminde ilk başkanlık döneminden sonra, 2012-2015’de 2. ve 2015-2018 dönemiyle de 3. dönemini geride bırakan Polat, 2018-2021 yılları için 4. dönemde cemiyet üyelerinden yeni oluşturacağı yönetim için görev isteyecek.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin Yalova’nın tanıtımı başta olmak üzere, cemiyet üyelerine yönelik birçok etkinlikler gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Polat, Yalova medyasının güçlü hale gelmesi için Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında birçok girişimde bulunduklarını, gerçek emekçilerin haklarının korunması için büyük mücadeleler verdiklerini söyledi.

Polat, ‘Göreve geldiğim 2009 yılından bu yana birçok faaliyet ile Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin adını her platformda gündeme getirdik. Her yıl Ramazan ayında gelenekselleşen iftar yemekleri, 24 Temmuz Basın Bayramı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde birçok etkinlikle üyelerimizle bir araya geldik.

Başkanlık görevine başladığım günden bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan 20’nin üzerinde Başkanlar Kurulu toplantısına katıldım. Her katıldığım Başkanlar Kurulu toplantılarından yeni bilgilerle Yalova’ya döndüm.

2016 Ekim ayında, Yalova’da 3 gün 3 gece, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan ve Yönetim Kurulunu, 8 Federasyon Genel Başkanı ve 80’in üzerinde İl Cemiyet Başkanlarını Yalova’da ağırladık. 130.000 TL’ye mal olan bu organizasyon ile ulusal, bölgesel ve yerel yayınlarla Yalova’yı Türkiye’nin her ilinde tanıtarak, TGK’nin en başarılı Başkanlar Kurulu Toplantısına ev sahipliği yaptık.

2016 yılında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında hizmet veren Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı görevinde dönemsel başkanlık yaptım.

2017 Mayıs ayında Fethiye’de yapılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyeliğine seçildim.  

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetimlerinde bulunan tüm yönetici arkadaşlarıma verdikleri emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. 

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin 8. Olağan Genel Kurulu’nun Yalova’mız ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum’ dedi.      

Yalova Gazeteciler Cemiyeti, aşağıdaki gündemle toplanacak; 1-Açılış yoklama, 2-Divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, 3-Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması ve ibrası, 4- Denetleme Kurulu raporunun okunması ve kabulü, 5-Dernek tahmini bütçesinin görüşülmesi ve kabulü, 6-Tüzük değişikliği, 7- Organ seçimleri, 8- Dilek ve temenniler kapanış.

Haber: Nilüfer Ateş