İmza törenine, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Yavuz, Yalova Belediyesi Personel Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Solmaz, şube müdürleri, yönetim kurulu üyeleri ve belediye işçileri katılım sağladı.

Törende; Mustafa Yavuz,

‘’Hizmet-iş kutlu bir mücadelenin adıdır. Bu mücadelenin fidanı 1979 yılında emekçinin alın terini korumak için toprakla buluşturulmuştur. Hayallerinin peşini bırakmayan mücadeleci büyüklerimizin alı teriyle sulayarak büyüttüğü bu fidan 81 ilimizde örgütlü ulu bir çınar olmuştur. Bu ulu çınar önce insan önce emek ilkesine bağlı kalarak yani sizlere hizmet ederek Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmuştur.

Hizmet-iş bir iddiadır. Hizmet-iş bir iddiadır. Hizmet-iş bir mücadelenin adıdır. Bu sözleşmenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. ‘’ Dedi.

Hastanede eşek operasyonu: Gözlerine inanamadılar Hastanede eşek operasyonu: Gözlerine inanamadılar

Mahmut Arslan,

‘’Bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan bunca ekonomik zorluk, yüksek enflasyon, hayatı çekilmez kılan hayat pahalılığı yaşadığımız zorluklara yeni zorluklar ekledi. Bu sözleşme başta kamu çalışanları olmak üzere; emeklilerimiz, memurlarımız, kamuda, bakanlıklarda çalışanlarımızın enflasyona karşı ezdirmeme politikası bizim için önemli bir kazanım.

Bizlere Türkiye’de çığır açacak, belediyede çalışanlarımızın bu yakın zamanda elde edemeyeceği yüksek oranda bir zammı müjdelediler. Sizlerin haklarını, hukukunu korumak adına sonuna kadar mücadele etmek bizim en temel görevlerimizden birisi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Mustafa Tutuk,

‘’Yalova’mızı güzelleştirmek ve hizmet için çıktığımız bu yolda sizlerin de alnının teriyle bu emeklerimize karşılık biz de belediye yönetimi olarak, elimizi taşın altına koyarak sizler için gereğini yaptık. 31.12.2021 tarihinden sonra 6 ay içinde yaptığımız zam oranı yüzde 300.

En düşük çalışanımızın alacağı maaş 8140, en yüksek 11bin Türk Lirası olarak belirledik. Biz bir aileyiz dedik, çalışanlarımızı enflasyona karşı ezdirmedik. Bu sözleşmede emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. ‘’Dedi.

Konuşmaların ardından imza töreni ve hediye takdimi gerçekleştirildi. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yalova Belediyesi Personel Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Solmaz, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Yavuz sözleşmeye imza attılar.

İmza töreninden sonra kutlama yemeği ile tören son buldu.