7 Eylül 2018 tarihinde yapılan 8. Olağan Genel Kurul sonrası oluşan yeni Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret ederek CHP’den aday adaylığını kutladı ve YGC yönetimini Salman’la tanıştı.  

  Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve 3. Göz Gazetesi İmtiyaz Sahibi İrfan Aydın, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Etik Gazetesi İmtiyaz Sahibi ayrıca Anadolu Ajansı Altınova Muhabiri Nevzat Samancı Salman ile bir araya geldiler.

  Ziyarette yeni YGC üyelerini Salman’a bir bir tanıtan Polat, önümüzdeki günlerde açılmasını arzuladıkları YGC lokali hakkında bilgilendirmede bulundu. Yalova ve Türkiye’de gazetecilik mesleğinin şu an ki durumu değerlendirildi ve meslektaşlarımızın sorunları da dile getirildi.

  3. Göz Gazetesi İmtiyaz Sahibi İrfan Aydın görüşmede; “FETÖ/PDY’nın kurucusu ve yöneticisi olduğum gerekçesiyle iftiraya uğradım ve 5,5 ay hapiste yattım. Türkiye’de maalesef basın kuruluşları gazetecilerin haklarını yeterince muhafaza etmiyor” şeklindeki eleştirisine Başkan Salman; “Gazetecinin işi haber yapmak. Kocaeli’nde ki intihar eden bir adamı yazdı diye o gazeteciyi tutukluyorsunuz. Haber yaptığı için insanlar tutuklanmamalı” dedi.

  Başkan Polat ise; “Gazetecilik mesleğinde zaman zaman, iktidarda olan ehliyetsiz siyasileri eleştirdiğimiz için bu tür baskıları maalesef yaşadık. Hukuki anlamda bir şey yapamayacaklarını bilen, güç zehirlenmesi yaşayan birçok kirli siyasetçinin farklı yollarla baskı kurduklarına tanık oldum. Yalova’da bu tür siyasetçilerin sonunu çok merak ediyorum’ şeklinde konuşarak geçmişte yaşadıklarını anlattı.

    YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat ziyaret de şu konulara değendi; “Başkanım 31 Mart 2019 da yapılacak olan Mahalli Seçimlerde Yalova Belediye Başkanlığında size aday adayı gözüyle değil, aday olarak bakıyoruz. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’un 4.5 yıllık icraatlarını anlattığı toplantıda net bir ifadeyle, ‘Ben %100 adaysam, Avni Kurt %1000 adaydır’ şeklinde açıklamanız oldu. Bu açıklamayı Muharrem İnce’ye bir gönderme olarak algıladım” şeklindeki sözlerine Başkan Salman; “Ben o toplantıda bir ayrıntıyı ortaya koydum. 2002’de Çınarcık olmasa, Muharrem İnce milletvekili seçilemezdi. Son 3 seçimde de Çınarcık merkezde CHP 1. Parti oldu. CHP, Çınarcık belediye seçimlerinde 3 farklı adayla 3 seçim kaybetti. Avni Kurt seçilmiş bir belediye başkanı. Avni Kurt’u Çınarcık ilçesinden aday göstermemek yazık olmaz mı? Genel Başkan belli bir periyotta belediye başkanları ile toplantı yapmaya başladı. Her toplantıda genel başkan herkesi dinliyor. CHP rozetinizi çıkaracaksınız, halka hizmet edeceksiniz, insan ayırmadan diyor. Örgüt işine karışmayacaksınız. Siz kendi işinizi yapın, örgüt kendi işini yapsın diyor. Genel Merkez’in, mevcut belediye başkanlarını değiştirme gibi bir düşüncesi yok” ifadelerini kullandı.

  YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat; “Muharrem İnce’nin son durumu nedir?” sorusuna ise Başkan Salman; “Genel başkan ikinci bir başkan değil. Ankara’daki başkanlar toplantısında, biz yeri geliyoruz AK Partide ki arkadaşlar ile anlaşma yoluna gidiyoruz. Kendi partili arkadaşımla neden kötü olayım ki’ şeklinde konuştu.

  YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat; “Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin lokali konusunda, yasal çerçeve içinde olması için yazışmalar yapılıyor. Bu süreç işliyor. Verdiğiniz destekten ötürü size teşekkür ederiz. Sizi Yalova Gazeteciler Cemiyeti Fahri üyesi olarak görmek istiyoruz’ şeklinde ki önerisine Başkan Salman, ‘Ben bir dönem Sarı Basın Kartı sahibi de oldum. Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ne Fahri Üye olurum’ dedi.

  Yalova’da gazetecilik yapan meslektaşlarımızın en büyük sorunu araç park sorunudur diyen Polat, ‘Bundan 2 ay önce, eski parkometre işletmecisi şirket, sarı basın kartı olan araç sahibi medya mensubu arkadaşlarımızdan Yalova Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla park ücreti almıyordu. Parkometre ihalesini olan firmayla Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü’nün devreyi girerek, bu sorunumuzu ortadan kaldırmalarını rica ediyoruz. Biz, Yalova’da gazetecilik yapanlar, Bursa’da ve diğer illerde parkometre ücreti ödemiyoruz, basın kartını gösterince para isteme cüretine bile girmiyorlar. Ama yaşadığımız, hizmet ettiğimiz Yalova’da Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen sarı basın kartının ne anlama dahi geldiğini bilmeyen birçok resmi üniformalı ile karşılaşıyoruz” dedi.

   Başkan Salman; “Şirket yetkilileriyle konuşup araç park sorununa bir çözüm bulacağım” dedi.

   YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat son olarak; ‘Sizden ricamız, kayıt dışı yayınlarla YGC’nin yaptığı mücadelede yanımızda olmanızdır.

  Bizim Prosedürümüz; gazete yayınını zamanında çıkıyorsa, sigortalı çalıştırıyorsa, oda kaydı bulunuyorsa veya bir ulusal haber ajansının ve yayınının temsilcisiyse, bu meslektaşlarımızın basın toplantılarında yer alması doğru ve uygundur. Bu konuda Yalova Belediye Başkanı olarak titizlik göstermenizi istiyoruz. Evinden korsan yayın yapan, kayıt dışı çalışanlarla hep beraber mücadele edelim.

  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun, Türkiye’de tüm medyanın tek çatı altında toplanması için bir girişimi var. Gazetecilik yapacak kişilerde belli kriterlerin aranması, basın ahlak kurullarına çiğneyen basın mensuplarının bu mesleği yapmalarını engelleyecek yasal yaptırımların kanunlaşarak yürürlüğe girmesi için çabalarımız var’ dedi.

  Toplu olarak yapılan fotoğraf çekiminin ardından Başkan Salman’a yapılan ziyaret sonlandırıldı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter