Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Şehitlik ziyareti ve mevlit okunmasıyla başlayan etkinlikler, 15 Temmuz 2018Pazar günü devam edecek.

FOTOĞRAF SERGİSİ

14 Temmuz 2017 Cuma günü okunan hatimlerin duasıyla devam edecek olan etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz 2018Pazar günü saat 11:00’da Şehitliklere ziyaret edilecek. Ardından Öğlen Namazı öncesi Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camii’nde mevlit okutulacak.

Hain darbe girişiminin ardından 29 gün boyunca Altınova’da tutulan Demokrasi nöbetlerinde ve Anadolu Ajansı (AA) darbe gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi ise Altınova Belediye Binasının yanında bulunan Şehitler Anıtı önünde açılacak.

ŞEHİTLİK ANITI AÇILACAK

Altınova Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı, 15 Temmuz 2018 Pazar günü açılacak. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı 00.13'te ise tüm camilerde sela okunacak. Selanın okunmasının ardından Altınova Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Anıtı, dualarla açılacak.

MEHTERLİ BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

15 Temmuz 2018 Pazar günü ‘Demokrasi Nöbeti’ ise saat 20:00’de Altınova Belediye Binası önünde başlayacak.

Altınova Belediyesi tarafından 300 metrelik Türk Bayrağıyla ilçe içinde bir de yürüyüş düzenlenecek. Mehteran Takımı eşliğinde vatandaşlar Türk Bayrağıyla ilçenin bir ucundan diğer ucuna kadar yürüyecek. Gece boyunca Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve mevlitlerin okunacağı etkinlikte vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulacak.

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahme ve saygıyla andıklarını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Anma programımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.