Belediye personelleri, mahalle ve köy muhtarları ve Kaymakamlık personellerinin katıldığı toplantıda, İmar Barışı uygulamalarının amacı kapsamı ve uygulama safhaları detaylı bir biçimde anlatıldı.

 

Müracaatlar vatandaşın kendi beyanı esas olmak üzere, e-devlet sistemi üzerinden kendi e-devlet şifresi ile yapılmaktadır. Ayrıca İl Müdürlüğümüze gelen vatandaşlarımıza da gerekli bilgilendirme yapılmakta ve talepte bulunan vatandaşlarımıza e-devlet üzerinden müracaatları noktasında yardımcı olunarak başvuru işleminin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. E-devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurularda yapı kullanma izin belgesinin (iskan) var olup olmadığı ve arsanın mülkiyet durumunun hazine mülkiyeti mi yoksa özel mülkiyet mi olup olmadığını beyan esnasında soran 2 (iki) adet buton daha e-devlete eklenmiştir” denildi.

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya, İl Müdür Yardımcısı M. Reşit Alp, Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdür Mimar Burak Özgöl, Çevre ve Şehircilik İmar ve Planlama Şube Müdür Şerif Yüce, Çevre ve Şehircilik Altyapı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehmet Dağ, Altınova Belediyesi Fen İşleri personeli ve muhtarlar katıldı.