Dünya’da ve Türkiye’de Yalova’ya en çok madalyayı getirme başarısını gösteren hocaların hocası Ali Kanberoğlu salonunda öğrencilerine hem sporu hem de hayatı öğretiyor. Yıllarca milli takıma hizmet eden Kanberoğluocak ayında yeni atandığı görevine hızlı bir başlangıç yaparak on ay gibi kısa bir sürede büyük başarılara imza attı.

Kanberoğlu göreviyle ilgili yaptığı konuşmasında; “Ocak ayında Wushu Milli Takımlar Teknik Direktörler Üst İstişare Kurul Başkanlığına getirildim. Yeni bir yapılanma yeni bir teknik kurul oluşturduk. İlk milli maçımız Ukrayna’daAvrupa Kung-fu Şampiyonası oldu. Benim ilk görevimdi. Oraya iyi bir takım hazırlayıp seçtik. 60 kiloda Mahmut Alkayış, 70 kiloda Savaş Bekar, 75 kiloda Yahya Alemdağ, 80 kiloda Yavuz Selim Kazancı, 90 kiloda Murat Erdem ringe çıkan sporcularımızdı. Biz burada takım halinde Avrupa şampiyonu olduk.

Haziran ayında Çin’de 10 ülkenin katıldığı gala maçı yapıldı. Biz bu maça dört sporcuyla gittik. Yine Yahya Alemdağ, Yavuz Selim Kazancı, Savaş Bekar ve Hazım Erdem ülkemizi Çin’de temsil ettiler. Üç üçüncülük bir ikincilik alarak buradan da dört madalyayla döndük.

Ekim ayında Türkiye’de üç ay kamp yaparak Bulgaristan’da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonasına katıldık. Burada son yılların en büyük başarısını elde ettik. En son 2010 yılında gençler kategorisinde bizim Yalovalı sporcumuz Yasir Mutlu’nun da üçüncü olduğu turnuvada iki bronz bir altın madalyayla dönmüştük. Ondan sonraki yıllarda 2016’ya kadar hep sıfır çektik. Bulgaristan’da iki gümüş iki bronz madalyayı ülkemize kazandırmayı başardık.

Son olarak da bir hafta önce Çin’e Dünya Kupası maçlarına katıldık. Bu turnuvada da iki dünya üçüncülüğü, bir dünya ikinciliği kazandık.

Milli takımın başında olduğum süre zarfında Türkiye Milli takımı olarak birçok başarıya imza attık. Hem ülkemizi hem Yalova’yı dışarıda en iyi şekilde temsil ettik. Çalışmalarımız devam edecek. Tekrardan Yalova’dan da şampiyonlar çıkaracağız” dedi.