Yeşillikler:
Marul, roka, soğan, nane, tere, maydanoz, dereotu, fesleğen
Sebzeler:
Biber, kabak, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç, mantar, patlıcan
Meyveler:
Ayva, mandalina, mürdüm eriği, elma, armut, muz, incir, üzüm, hünnap, kızılcık, nar
Neden mevsimsel beslenmeliyiz?
Mevsiminde yenen meyve ve sebzenin besleyici değeri daha fazladır. Mevsiminde yetişmemiş meyve-sebze, doğa şartlarıyla değil, doğayla mücadele ederek üretildiğinden, üretiminde çeşitli kimyasal madde kullanımı daha fazladır. Ancak zamanında yediklerimizin vitamin mineral değerleri değerlerine göre kat kat yüksektir. Aynı zamanda mevsiminde tükettiğimiz sebze ve meyvelerin antioksidan özellikleri daha fazladır.
Unutmayın daha sağlıklı bir hayat zor değildir, diyetisyen yardımıyla attığınız küçük adımlarla büyük değişimler başarabilirsiniz.