Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER) Yalova Cumhuriyet Meydan’ında basın açıklaması gerçekleştirdi. Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık basın açıklamasına katılanlar arasındaydı.

Yalova Gönüllü STK’lar Platformu (GÖNÜLDER) sözcüsü Halil Kalyoncu; “Bugün bizi Suriye çağırıyor, elizam olarak, hacir olarak. Kudüs çağırıyor, Libya’ya çağırıyor belki bir gün Endülüs topraklarına çağıracak ve biz oraya da gideceğiz. Bu millet bugüne kadar cengaverliği ile, kahramanlığı ile tanınmış bir millet. Yaşadığımız gün itibariyle de milletimizin yeni bir unvanı daha oldu. Bu millet hayırsever bir millet olarak anılacak. Tarihe bir not düşüyoruz, küçücük bir not. Bir tır dolusu un ile tarihi değiştirmek elbette ki mümkün değil. Yalnız şunu biliriz ki biz bugün 50’nin üzerindeki Yalova’dan gerçekleştirmiş olduğumuz seferi icra ediyoruz. 50’ye kadar saydık sonrasını sayamamıştık. Rabbim nasip ederse haftaya inşallah bir tır daha yolcu edeceğiz. Sonrasında bir tırımızın daha hazırlığı devam ediyor. Bu önümüzdeki 3 hafta boyunca rabbim nasip eder, bir aksilik olmaz ise bu hizmetimizi icra edeceğiz. Başta sayın valimize, bizlere güvenen kıymetli vatandaşlarımıza, malını emanet eden, bizim aracılığımızla oradaki insanlara biraz olsun oradaki insanlara bir mutluluk bahşetmek isteyen esnafımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Katılımlarından dolayı hem basın mensuplarımıza hem de kıymetli büyüklerimize hürmetlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının bitmesinin ardından Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık’ın duasıyla İdlib’e gönderilmek üzere un yüklü yardım tırı Yalova’dan ayrıldı.