2015-2016 Eğitim Öğretim yılı için etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin ikinci kısmında 2014 yılında TOKİ İlk Öğretim ve Ortaokulu olarak eğitim hayatına giren ve 2015-2016 yılında Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu ismiyle eğitime devam edecek okulda ilk ders zili çalındı. Etkinliğe Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova İl Jandarma Komutanı Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri,

 Açılış konuşmasını Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu Müdürü Fevzi Nite yaptı. Nite’nin ardından Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete kürsüye gelerek yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi. Mete yaptığı konuşmada,” Uzun bir ayrılıktan sonra, sizleri, yeniden bir arada,  sağlıklı, eğitim öğretime hazır ve heyecanlı bir şekilde görmekten duymuş olduğumuz mutlulukla, hepinize sevgilerimizi sunuyoruz.

Bugün itibariyle 2015 - 2016 eğitim öğretim yılının başlangıcını yapmış oluyoruz. Ülkemize, Milletimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun.

 Eğitim ve öğretim işi toplumların en önemli meseleleri olarak görülmektedir. Değişen ve gelişen dünyanın birer ferdi olarak, gerek vatandaş, gerek millet ve gerekse ülke olarak hak ettiğimiz yerde olma mecburiyetimiz vardır.  Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “Gelecek için bugünden” sloganı ile çıktığımız bu yolda, Büyük Türkiye hedefine uygun planlamalar yapma ve bunları hayata geçirme zorunluluğumuz vardır.

Modern dünyanın ortaya koyduğu temel disiplinlerin belirlenmesinde rol alacak, üreten, çalışan, eleştiren, rekabet eden, savunan, dünyayı bilen, her anlamda kendini yetiştirmiş nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Pozitif bilimlerde olduğu kadar, beşeri bilimlerde de, İslam ilimleri, tarih, edebiyat, coğrafya, sanat, müzik,  spor gibi alanlarla da asgari seviyede iştigal etmiş, adabı muaşereti bilen, gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Ayakta kalabilmek, hayat mücadelesinde başarılı olabilmek için, daima tetikte, uyanık, tedbirli ve basiretli olmak zorundayız. Bugünkü hayatta yalnız haklı olmak yetmiyor! Aynı zamanda o hakkınızı savunacak gücünüzün de olması gerekiyor” dedi.

Mete,” Yalova’ya eğitim için 100 Milyon TL bütçe ayrıldı”

Yalova okullar da toplamda 42.873 öğrenci olduğunu ifade eden Mete,” Bu sayının içinde okul öncesi: 3146 temel eğitim: 26579 imam hatip ortaokulu: 1334 ve ortaöğretim: 11814 öğrenci eğitim öğretim görecektir. Bu eğitim öğretim döneminde Toplam 556.375 ücretsiz ders kitabı, öğrencilerimize dağıtılmak üzere hazırlanmış, poşetlenmiş ve bugün itibarı ile kendilerine teslim edilmiştir. Yaz döneminde Haziran ayından bu yana,2. Faz Fatih projesi olarak bilinen, “Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” Projesi kapsamında 9 okulumuzda alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Aralık ayı sonuna kadar 65 okulumuzun alt yapısı tamamlanacaktır. Yine yaz döneminde,35 okulumuza 689 etkileşimli (akıllı tahta) gelmiş olup montajları devam etmektedir. Proje kapsamında, 3575 ücretsiz tablet, 71 okulumuza ise A-3 A-4 yazıcı dağıtımı yapılmıştır. 2015 yılı sonuna kadar liselerimize ilave olarak tüm ortaokulları, 2016 yılında ise ilkokul ve okul öncesi okullarımızın kurulumları ile proje tamamlanmış olacaktır. Yaz döneminde okullarımızın bakım onarım çalışmaları kapsamında,3.000.000 TL’lik harcama yapılarak, 22 okulumuzda büyük onarım, 42 okulumuzda küçük onarım, 59 okulumuzda boya, 7 okulumuzda konferans salonu, 7 okulumuzda ise bahçe düzenlemesi işleri ve tadilat tamirat işleri yapılmıştır. Bu yıl eğitim ve öğretime,  üç yeni okulumuzun, 19 Temmuz İlkokulu, Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu ve Altınova İmam Hatip Ortaokullarını açarak başlıyoruz. Aynı zamanda; TOBB tarafından yaptırılan, Merkez Meslek Lisesi, yatırım programımızda olan Merkez Anadolu Lisesi, Çiftlikköy Kız Meslek Lisesi, Çınarcık İmam Hatip Ortaokullarının yapım işi devam etmektedir.  Merkez İmam Hatip Külliyesi, Özel Eğitim Kompleksi, Çiftlikköy Siteler İlkokulu, Armutlu Fıstıklı İlkokulu, Armutlu İmam Hatip Ortaokulu, Merkez Halk Eğitim Merkezi, Merkez Rehberlik Araştırma Merkezi ve Altınova Denizcilik Meslek Lisesi Atölyeleri gibi yatırımlarımız için ihale öncesi önemli mesafeler kaydettik ve eksikleri büyük oranda tamamladık.

Talep eden ilkokul haricindeki bütün öğrencilerimize ve mezunlarımıza yönelik,  destekleme ve yetiştirme ve hazırlık kapsamında açılacak tamamen ücretsiz kurslarımızla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık.

Her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan ve bunu hak eden öğrencilerimize yönelik yukarıda saymış olduğum, yaklaşık maliyeti 100 milyon TL’yi aşan bu yatırımlar için Devletimize minnettarız. Bu yatırımları ilimizde bizlerle buluşturan, Mili Eğitim Bakanlığımıza, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, siyasilerimize teşekkür ediyoruz.  Özellikle bu yıl ilk defa okullarımızın bakım onarımında bütçemiz dışında, yukarıda saydığım desteklerinden ötürü Sayın Valimize, Şahsında Özel idaremize, İl genel meclisi başkanımıza ve şahsında İl Genel Meclisi üyelerimize,  toplum yararına çalışma projesi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilimizdeki okullarımızda dokuz ay süreyle istihdam edilmek üzere 400 kişilik, toplamda 500 kişilik kontenjan ayrılmasında Sayın Milletvekilimizin katkılarına ve İş-Kur İl müdürümüze teşekkür ediyorum. Yine her daim yanımızda olan belediyelerimize ve değerli başkanlarına,  muhtarlarımıza, birliklere, emniyet güçlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve değerli yöneticilerine, odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarına hayırseverlerimize ve her zaman yanımızda olan değerli basın mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim.

“Birbirimizi Sevmekten, Birbirimize Gülümsemekten, Birbirimize Güvenmekten” ve tabii ki hedeflerimizden asla vazgeçmeyerek, yeni eğitim öğretim döneminin sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir yıl olarak geçmesini diler,  saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

 

Demirel,” Bizim zamanımızda kara tahtaya yazacak tebeşir zor bulunurdu”

Mete’nin ardından AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel konuştu. Demirel,” Uzunca bir tatilin ardından birlikteyiz.  Şimdiden bu eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Kendi öğrencilik yıllarıma gittiğimde bizler sobalı sınıflarda,  tebeşiri bile zor bulunan kara tahtalarda eğitim aldık.  Şu noktalara baktığımızda akıllı tahtası ve tabletine kadar eğitime bu kadar yer ayırmış bir devlete ve hükümete sahibiz. Hatta bütçede ki en büyük pay eğitim öğretime ayrılıyor bunu yapmanın tek bir nedeni gelecekteki nesillerimizin sayesinde bu ülkenin gelişeceğine büyüyeceğine inandığı içindir” dedi.

 

Demirel’in ardından konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere önemli uyarılarda bulundu. Cebiroğlu,” böyle eğitim yuvaları eskiden yapıldığında üniversiteleri kıskandırırdı ancak şimdi bizim ilkokullarımız bu şekilde planlanıp inşa ediliyor. Ben böyle yapıları gördükçe gıpta ediyorum. Velilerimize buradan özellikle sesleniyorum eğitim sadece 6 saat gelinen okulda değil hayatın her köşesindedir. Bu kadar imkân varken bu kadar kendileri için uğraşılırken de öğrencilerimizden ricam derslerine çok iyi çalışsınlar ve bu ülkeyi ileri seviyelere götürmek için ellerinden geleni yapsınlar. Buradan öğretmen arkadaşlara da sesleniyorum aldığınız parayı hak etmek için azami gayret gösterin, öğrencileri kendi çocukları yerine koysunlar ve ona göre eğitim vermeye gayret göstersinler “ dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrenci gösterileri yapıldı. Sonrasında Vali Cebiroğlu’na ve Milletvekili Demirel’e zil verilerek temsili ilk ders zilinin açılışı yaptırıldı. Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu’ndaki açılış etkinliğinin ardından 19 Temmuz İlk Öğretim Okulu’nun  hizmete açılışı yapıldı.