Yalova küçük bir şehirdir hani iki oda bir salon biz birbirimizi tanırız. Siyasetçilerimizi de tanırız, hatta Yalova’da mesleği siyaset olan gedikli siyasetçilerimizde vardır. Yıllarca aynı partide siyaset yapan yıllarca koltuklarda oturmuş siyasetçilerimiz ile meşhuruz biz.

Ülke çapında meşhur ünlü siyasetçilerimizde – en az Yalova Kaymakamı kadar meşhur olan yılların siyasetçisi Muharrem İnce’dir. Geçmişi öğretmenlikten gelen ve siyasete girdikten sonra da uzun zamandır siyasette kalan gökkuşağı gibi renkli kişilik sahibi siyasetçimizdir Sn. İnce. Aktif siyaset yaptığı süreçte bir sürü görev almıştır kendisi ve ayrıca en son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak halkın karşısına çıkmıştır.

İnsanlar yaptıkları ile anılırlar, dedik ya Yalova küçük bir yer, tamam popüler olmak güzel renkli kişilik tamam, fakat Sn. İnce bunca yıllık siyasi hayatı boyunca Yalova için ne yapmıştır?

Yalovalı biri olarak ve aklımız erdiğinden itibaren gerek aktif gerekse seyirci olarak şehrimize yapılan yapılmayan bir sürü şeyi takip ediyoruz. Son günlerde Sn. İnce yeniden gündem olup birçok konuda fikir beyan edince, bende merak ettim, aklıma takıldı Sn. İnce Yalova için ne hizmetler yapmıştır diye.

Gerçekten iyi niyet ve büyük bir arzu ile öğrenmek istiyorum. Uzun yılların popüler siyasetçisi Sn. İnce’nin Yalova’mıza kazandırdığı eserler nedir?

Ben gerçekten bilmiyorum ve bilmeyi arzu ediyorum, Sn. İnce olmasaydı şu eser bu hizmet asla Yalova’ya gelmezdi diyebileceğimiz ne var? Ya da şu yanlış olay bu hatalı yatırım Yalova’ya gelecekti, şehir şu şekilde kötü duruma düşecekti de Sn. İnce bu işe müdahale ederek muhalefet etti ve Yalova’yı şu kötü duruma gitmekten kurtardı diyebileceğimiz ne var?

Yalova’nın bugünü ve geleceği üzerinde Sn. İnce’nin ne gibi bir müspet – menfi etkisi olmuştur? Ülkeyi değiştirmek ülkeyi düzeltmek ülkeyi güzelleştirmek için yola çıkmış birinin kendi şehrine bu güne kadar nasıl bir katkısı olmuştur, Yalova şehrine neler yapmıştır Sn. İnce?

Büyük hedefler küçük adımlarla başlar, büyük işler başarmaya azmetmiş insanların geçmişte başardığı bir takım güzel işler de olmalı ki bize güven versin değil mi, nedir bu güzel işler?

Gerçekten biri çıksın açıklasın isterim, bizleri Yalova halkını aydınlatsın Sn. İnce’nin Yalova için güzel icraatları hakkında.

Küçük şehirlerin hem güzel hem de kötü yanı herkesin birbirini tanıması ve şehirde yapılan ya da yapılmayan her şeyin hep göz önünde olmasıdır. Yaptığınız ve yapmadığınız her şey gün gelir sizin önünüze çıkar.

Mesela Sn. Yaşar Okuyan döneminde yapılan devlet hastanesi var, Sn. Barbaros Binicioğlu döneminde ise doğalgaz, otobüs terminali, arıtma vb. var, Sn. Temel Coşkun döneminde birçok devlet binası, 112 binası ilçe hastaneleri vb. var, Sn. Yakup Koçal döneminde Karanfil evleri var, Arberetum projeleri var, inkılap vapuru var.

Yani aslında her geçmiş siyasetçinin yapıp yapmadıkları hep önümüze çıkıyor ve çıkacaktır. Yalova’mız bu günkü güncel iyi ya da kötü durumunu Yalova’yı yönetmiş olan geçmiş ve güncel siyasetçi ve yöneticilere borçludur. Bu günkü durumumuzdan hepsi sorumludur. Tabi aslında kimse kötü icraatlardan sorumlu olmak istemez herkes hep güzel işlerle anılmak ister ama gerçekler ortada gün gibi duruyor.

Sözün özü gelecekte de Yalova’yı veya Ülkeyi yönetmeye talip olan siyasetçilerimiz, geçmişte yaptıkları başarılı ve başarısız işleri ortaya koysunlar ki kime nasıl güvenip inanacağız bilelim.

Ne demiş atalarımız ‘’ Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’’

Bir adamın ölçütü, güçle ne yaptığıdır. Platon