Mazbatasını alan Özel kısa bir basın açıklaması yaparak bu göreve seçilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ve gururu şu cümlelerle dile getirdi; ‘Birçok insanın hayal bile edemediği bir şeyi bugün gerçekleştirdik. Benim için çok büyük bir mutluluk bu mazbatayı almak. Milletvekili seçilmemde emeği geçen mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne, genel başkanımızın Yalova temsilcisi İl başkanımıza, il yönetimine, belediye başkanımıza ilçe başkanlarıma, kadın kollarına, gençlik kollarına emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Önemli bir dönemde Türkiye’nin değişeceği bir dönemde önemli bir zamanda milletvekili olarak seçildim. Bundan sonraki çalışmalarımı hak,hukuk,adaletin tesis edildiği bir Türkiye yaratmak için yapacağım. Bundan sonraki çalışmalarımı, herkesin Türkiye’si olması bakımından değerlendirip çalışacağım. Bildiğiniz gibi bu seçimler sadece milletvekili seçimi değildi. Diğer taraftan çok önemli Türkiye’yi dönüştürecek bir yapı olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı, 4 Mayıs’ta açıklanan değerli milletvekili arkadaşımız Muharrem İnce’yi bu konuda göstermiş olduğu çabalardan dolayıda tebrik ediyorum.

50 günde bütün Türkiye’yi kucaklayabilen başka bir Cumhurbaşkanı adayı görmedik.

Yıllardır yenilen Cumhuriyet Halk Partisini,50 günde;demokratik solcuların, ilericilerin,devrimcilerin ve vatan severlerin bu kadar sözcüsü olabilecek, bu kadar heyecanlandırabilecek bir aday göremedik. Hem Yalovada, hem Türkiye genelinde yaptığı çalışmalar müthişti. İnce, 40 yıldır aşılamayan %30 bandını aştı. Türkiye’de bir çoban ateşi yaktı. Bizlere düşen görev, bundan sonra yanan o çoban ateşini söndürmemek, sürekli besleyerek ve daha da büyüterek, bütün Türkiye’yi kurtaracak olan bir yapıya getirmek olacaktır. Bu konuda sözüm sözdür. Tabiki AK Parti’de bir başarı gösterdi. Seçimleri kazandı ve büyük oranda da milletvekilliği çıkardı. Yalnız nasıl seçildiğimi unutmayacağım gibi, o gece kutlama yapmaya çıkan insanları da en azından Yalova bazında unutmayacağımı belirtmek istiyorum sizlere. Ben Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin ofisinde değerli il başkanımla beraber seçim sonuçlarını, seçim değerlendirmelerini beklerken, Muharrem İnce’nin ofisinin önüne gelip slogan atan arkadaşlarımıda unutmayacağım adayımızın annesinin evinin önüne gidip orada slogan atan arkadaşlarımıda unutmayacağım. Şunun sözünü de veriyorum; ben hepinizin milletvekili olacağım. Tüm Yalova’nın ve Türkiye’nin milletvekili olmaya çalışacağım. Hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Mazbata alımından sonra gerçekleşen basın açıklamasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, partililerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu