Şoför ve sekreter de konuşunca Güleç’in suç dosyası kabardı

Bu tutuklamaların ardından, Güleç’in eski şoförü ve sekterini soruşturma kapsamında gözaltına alan emniyet güçleri,  E.A. ve B.T. İfadelerinde, iddia edilen para trafiğinin Yalova Belediyesi’nde organize bir şekilde Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in talimatlarıyla yaptıklarını itiraf ettiler.

Şoför E.A., hangi gazetecilere deste deste para götürmüş?

Emniyet güçleri tarafından sorgulanan Güleç’in eski şoförü E. A., Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in talimatlarıyla gazetecilere para götürdüğünü itiraf etmiş. Kalemlerini satan tetikçiler kimler?     

1 Milyonluk vurgun iddiası Organizasyon firması kanalıyla

Güleç’in yeğeninin ortak olduğu bir organizasyon firması üzerinden Yalova Belediyesi’nin kasasından 1 Milyon TL civarında paranın hortumlandığı iddiası da var.

Yalova Belediyesi birçok etkinliği, Halit Güleç’in yeğenin ortak olduğu organizasyon firmasına, 21 f ile ihale ettiği ve bir yıl içinde yaklaşık 1 Milyon TL’nin Yalova Belediyesinden hortumlandığı iddia edildi.  

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri yeni gündeme gelen bu iddianın gerçek olup olmadığını, yeni göz altılarla ortaya çıkarabilir.  

Vefasız Salman, günah çıkarma derdinde…

Yalova Belediye Başkanlığı’na 2014 Mahalli Seçimleri öncesi aday olan Vefalı Salman, seçim propaganda döneminde, dönemin Demokrat Partisi’nden seçilen, 2014 Mahalli Seçimlerine yakın bir zamanda AK Parti’ye geçen Yakup Koçal’ı ‘Kul hakkı’ yemekle suçladığı yılların üzerinden 6 yıl geçti. Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluğu, sosyal medya hesabından, yazılı ve görüntülü açıklamalar yaparak, personelini suçlayan Vefa Salman, en son CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyid Torun ile yaptığı basın toplantısıyla düştüğü durumdan kendisini kurtarmaya çalıştı.

Vefasız günler sayılı artık..

Yalova Kamuoyunda şu an en çok konuşulan konu, ‘Vefa Salman koltuğunda kalabilecek mi’’ sorusu. Salman’ın Yalova Belediyesinde yaşanan Yolsuzluk soruşturmasına dahil edilmesi durumunda görevinden alınacağı gün gibi aşikar. Bu durumda Vefasız Salman’ın, Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna veda edeceği gün çok yakın. Salman, oturduğu Yalova Belediye Başkanlığı koltuğunda gün sayıyor.

Haber: Ayhan Polat