Hafta içinde, gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat ve Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdür Emine Ballı’yı Koru Belediyesinde ki makamında kabul eden Başkan Yaman, bir çok konu hakkında sorulan soruları yanıtladı.

2021’in Kasım ayında 2022’nin bütçesini Koru Belediye Meclisi ile kararlaştırdıklarını söyleyen Başkan Yaman, yaşanan döviz kur artışı ve onun paralelinde yaşanan yüksek enflasyon, daha birkaç ay önce hazırladığımız bütçemizi allak bullak etti. ‘’

Yaman, ‘’Önümüzü göremiyoruz’’

‘’Şu an için, önümüzü göremiyoruz.’’ Diyen Başkan Yaman, ‘’Bu ekonomik sıkıntı olmadan önce,  Kasım ayında döviz kurları yükselmeye başlayınca, bütün denge bozuldu. Şu an için önümüzü göremiyoruz. Belki önümüzdeki günlerde Koru Belediye Meclisini toplayıp, Ek Bütçe yapacağız.  Şimdilik durum belli değil Ek Bütçe yapıp yapamayacağımız konusunda. Piyasalar tam otursun bir önümüzü görelim, tavrımızı ona göre koyacağız.  

Yaman, ‘’Ek Bütçe ayıp bir durumdur’’

Ek Bütçe aslında ayıp bir durumdur. Bana göre çok ayıp bir durum. Bize, ‘Önünü görmeyen Belediye Başkanı’ denilmesini istemeyiz. Ama ekonomide çok kısa süre içinde yaşanan bu dalgalanma, vatandaşlarımızın bütçelerine olduğu gibi Koru Belediyesinin gelir ve giderlerine de çok büyük etki yaptı. Bu durumda, Ek Bütçe dışında ne yapabiliriz ki?

Vatandaşlarımız, ‘doğalgazım, elektriğim kesilecek’ diye önceliği bu faturalara tanıyor. ‘Belediyenin su faturasını, emlak vergisini ödemesem de olur. Nasılsa suyum kesilmiyor’ diyorlar. Bu yüzden, gelirlerimizde çok büyük düşüş bekliyoruz’’ Şeklinde yaşanan bu önemli soruna değindi.