Yalova Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu Yalova Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Üçüncü Kent Konseyi Başkanının seçileceği seçimlerde Yalovaspor Başkanı Hakan Suiçmez ve Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu başkan adayı oldu.

 

Yalova Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesinde genel kurul divan başkanlığına Halit Güleç,  yazmanlığa Hasan Soyugüzel ve Sinan Çolak oy birliğiyle getirildi. Genel kurula, 174 kurum, kuruluş ve STK temsilcileri oy kullanmak için katıldı.

 

Önder’den son ders

Yalova Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda konuşan eski dönem Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, “ Kent Konseyi biraz özveri isteyen artık zamanda değil gerçek zamanda çalışma isteyen bir sivil toplum örgütüdür. Arkadaşlarımızla bu görevi ben iyi yaptığımıza inanıyorum. Yalova kamuoyundan olumlu etkiler alıyorduk.  İki senelik zaman içerisinde güzel çalışmalarımız oldu.  Kent Konseyimizin ikinci dönem seçimi için ben aday olmadım. Daha doğrusu bu işi başkalarının üstlenmesi için Yalova’da bir takım kişilerin kendi görevlerini sahiplenmiş olarak bulunan kişilere bir örnek olarak aday olmadım. Zamanı gelince herkesin bir köşeye çekilebileceklerini göstermek için aday olmadım. Milletvekilliğimde de aynı kararı almıştım. Yeni yönetime gelecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin diyorum iyi çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Önder’in konuşmasının ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Şükrü Önder’e Yalova için yaptığı çalışmalardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Genel Kurul da konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,” Yalova’da ağabeylik vazifesini siyaset yaptığı dönemde de siyaset sonrasında dönemde de devam ettiren benim için çok özel bir yeri olan hem Yalova’nın hem de benim ağabeyimdir. Sağ olsun geçen dönem kent konseyi başkanlığı için kendisine ricacı olmuştum beni de kırmadı ve ikimizin yaptığı çalışmalar diğer kent konseylerine örnek oldu.  O yüzden kendisine hepinizin huzurunda iki sefer teşekkür ediyorum. Herhangi bir olayda sıkıştığımda ondan fikir alacağımı gerekirse olaya dahil edeceğimi hepinizin huzurunda belirtiyorum” dedi.

 

 

Salman’ın konuşmasının ardından Yalova Kent Konseyi Genel Sekteri Hasan Soyugüzel, iki yıllık faaliyet raporunu sunarak Yalova Kent Konseyi üyelerini bilgilendirdi.

 

Faaliyet raporunun ardından adaylar İsmail Mutlu ve Hakan Suiçmez, beşer dakikalık selamlama konuşması yaparak üyelere kendilerini tanıttılar.

Başkan ikinci turda belli oldu

Yalova Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu birinci tur sonuçlarında kullanılan 119 oy, geçerli 116 oy olurken İsmail Mutlu 93 ve Hakan Suiçmez 23 oy aldı. Birinci turda aranan salt çoğunluk olan 116 oy çıkmazken ikinci tura geçildi.

İkinci tur sonuçlarında kullanılan 117 oy, geçerli 112 oy olurken İsmail Mutlu 90 ve Hakan Suiçmez 22 oy aldı. Böylece İkinci turda aranan salt çoğunluğa ulaşıldı ve yeni Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu oldu.

 

Başkanlık seçiminin ardından yönetim kurulu içinde seçimler yapıldı. Yapılan seçimde Yönetim kurulu üyeliğine;  Halit Güleç 88 oy, Prof.Dr Recep Hayri Eren 72 oy, Selim Karahan 71 oy, Süheyla Uzuneser 67 oy, Faruk Tezcan 59 oy, Mustafa Kandemir 52 oy, Alpaslan Erkoç 47 oy, İdris Durmuş 46 oy, Şaban Ok 44 oy alarak  geldi.

 

Genel kurul ardından Yalova Kent Konseyi yeni Başkanı İsmail Mutlu ve yeni yönetim kurulu üyeleri toplu bir fotoğraf çektirdi.