Türkiye’nin 6. “Devlet Senfoni Orkestrası” ve tek “Bölge Orkestrası” olarak kurulan orkestra 2012 yılında Andante Dergisi tarafından düzenlenen “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200’ün üzerinde profesyonelin oylarıyla “Yılın Orkestrası Ödülü”ne layık bulunarak, bu ödülü kazanan ilk ve tek “Devlet” orkestrası olma özelliğini kazanmış.

Başarılarıyla markalaşan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, yaptığı “Eğitim” konserleriyle çocuklara, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Nevşehir, Çorum, Konya, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Kocaeli gibi illere yaptığı turneler ve “Bölge” konserleri kapsamında çevresine de hizmetini götürürken,  Polonya, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan, KKTC gibi uluslararası turneleriyle ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 53 kişilik ekibiyle Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde  ücretsiz olarak gerçekleştirdikleri konserle Yalovalılara muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattılar.  Konser sonunda yaşattıkları müzik dolu gece için Yalova Belediye Başkan yardımcısı Jülide Güner ve Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu tarafından orkestraya çiçek takdim edildi.