Çiftlikköy’de bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Adil Yele önce kendisini tanıttı. Daha sonra projelerini anlatan Yele yerel seçimlerde Çiftlikköy halkından destek istedi.

Adile Yele: Herkesin ulaşabileceği bir başkan olacağım

Adil Yele: Çiftlikköy Belediyesinin borcu 322 milyon lira Adil Yele: Çiftlikköy Belediyesinin borcu 322 milyon lira

Açıklamasına “Çiftlikköy haltı artık bir değişim istiyor. Biz muhalefet olarak Çiftlikköy’de bir değişim istiyoruz ama iktidar partisi de bir değişimden yana ki kendi belediye başkanlarını bile sorguluyorlar” diye başlayan Adil Yele, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyeciliğinin hâkim olacağı bir değişim hareketi başlatarak bu yola çıktık ben ve ekip arkadaşlarım. Ben bir harita mühendisiyim. Bu oluşum içerisinde kurduğum ekip arkadaşlarımın içerisinde avukatlar, mali müşavirler, mimar ve inşaat mühendisleri var. Projelerimizi hazırladık. Bu projeler kapsamında ben Çiftlikköy halkının zenginleşebileceğini düşünüyorum. Çiftlikköy’ün zenginleşebileceği bir sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışını ortaya koymak istiyorum. Adım gibi adil bir yönetim anlayışı içerisinde olacağım. Çiftlikköy halkı ulaşabildikleri bir belediye başkanı istiyor. Benim ana ilkem herkesin ulaşabileceği bir belediye başkanı olmak istiyorum.”   

Adil Yele: İmar benim işim

Projelerinin ve ekibinin hazır olduğunu aktaran Adil Yele, “Yalova’da 20 yıldır faaliyet gösteren harita mühendisliği firmasının sahibiyim. İmar, şehir planlama, bölge planlama zaten benim profesyonel olarak çalıştığım bir alan. Bu konuya çok hakimim. İmar benim işim. Çiftlikköy’de mevcut OSB yapılaşması var. Bu OSB yapılaşmasının en çok etkileneceği bölge Çiftlikköy. Biz buralarda konut anlamında OSB’lere altlık hazırlayacağız. Çok ciddi göç alan bir ilçeyiz. Bu ilçede uygun yapılaşmayı ve doğru kentleşmeyi sağlamak için en önemli adım planlama. Doğru planlama Yalova’nın yıldızı olan Çiftlikköy’ü bir adım daha öne götürür. Bu konuda her türlü bilgi ve birikime sahibim” dedi.

Adil Yele: bölgelerde 4 kat olan imar durumunu 5 kata çıkartmak istiyorum

Deprem bölgesinde yaşadıklarını belirten Yele, “Çiftlikköy’de depremden önce yapılmış 5 katlı bina popülasyonu var. Mevcut imar planlarında buralar 4 kat. Kentsel dönüşümle alakalı vatandaşın önü kapalı. Kimse 5 katı yıkıp 4 kat yapamıyor. Bununla alakalı parsel bazlı kentsel dönüşümde vatandaşın önünü açmak için 5 katlı eski yapı stoğunun olduğu bölgelerde 4 kat olan imar durumunu 5 kata çıkartmak istiyorum. Bu atacağımız ilk ve önemli adımlardan birisi olacak. Çiftlikköy’de denizimizi kullanamıyoruz. Çok ciddi doğal ve kültürel bölgemiz var Gacık, Laledere, Kılıç gibi. Buralarda doğa turizmini canlandırıp ekonomiye katkı sağlayabilecek bungalov projelerim var. Denizimizi kullanamıyoruz. Çiftlikköyümüzde denizimiz çok sığ. Sığ denimizde ot sorunu var. Bu otlar sahilimize vuruyor ve çok ciddi bir koku yapıyor bunlar. Bu konuda plaj üretimi ile alakalı gerekli izinler alındığı takdirde kumsal şeridinin uzayabileceği, deniz seviyesinin derinleştirildiği bir ortam yaratıldığı takdirde Çiftlikköy’de denize girilebilir. O konuda çalışmalarımız olacak. Doğamızı ve denizimizi kullanabileceğimiz bir Çiftlikköy hayalim var” sözlerini sarf etti.