Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat ve Başkan Yardımcısı Emine Ballı, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç’e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ayhan Polat, ziyaret kapsamında Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç’e Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunan tarafların görüşmesi sohbet havasında geçti.

Hasan Ergenç: GETAT merkezimi açtık

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başhekim Ergenç yakın zamanda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi’ni (GETAT) açtıklarını söyleyen Doç. Dr. Ergenç, “Vatandaşlarımız merdiven altı diye tabir edebileceğimiz sağlıksız ortamlarda hacamat yaptırıyordu. Şimdi GETAT merkezimizde tamamen hijyenik bir ortamda, dâhiye doktorumuz hastamıza hem hacamat yapıyor hem şekerine bakıyor hem ayağında yarası varsa onun bakımını yapıyor hem de tırnağında mantar enfeksiyonu varsa onun da tedavisini gerçekleştiriyor. Ayrıca ayağındaki yaraya sülük tedavisi de yapıyor. Hastaya bütüncül olarak yaklaşıyor” dedi.

Hasan Ergenç: Anne dostu hastane unvanını aldık

Hastanelerinin yakında zamanda anne dostu hastane unvanını aldığını hatırlatan Ergenç, “Türkiye’de anne dostu hastane unvanı alan 100’e yakın hastane var. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bu 100 hastaneden birisi. Türkiye’de özel hastaneler de dahil çok az hastanenin sahip olabileceği mükemmel ötesi doğum ünitemiz var. Doğum ünitemizde gerçekten üst düzeyde lüks odalarda hastalar doğumlarını yapıyor. Bebekle beraber aynı odada kalıyorlar. Hastayı görmeye gelen yakınlarının kalacak yeri yoksa anne otelimiz var hastanenin içerisinde. Hasta yakınları bu otelde kalabiliyor. Gerçekten de donanım, ekipman, ortam ve ilgi alaka olarak üst düzey bir alan oluşturduk” diye konuştu.

Hasan Ergenç: Kanser destek birimi açtık

Yakın zamanda kanser destek birimi açtıklarını aktaran Ergenç, “Kanser destek birimimiz de en son 70 hastamız vardı. Mesela kişinin annesi veya babası kanserli. Aile bunun travmasını yaşıyor zaten. Normalde hasta hastaneye geliyor, dahiliye polikliniğinden randevu alıyor ve doktora gidiyor. Derdini anlatana kadar doktor tomografi istiyor. Tomografi randevusunu da ileri bir tarihe alabiliyor. Hasta kalabalığın içerisine giriyor ve bekliyor. Kanser hastası için bu ayrı bir stres ve travma oluşturuyor. Biz bunun önüne geçmek için kanser destek birimimizi açtık. Kanser olan hastalarımız bu birime geliyor. Bu birimdeki arkadaşımız hastanın bilgilerini, kanserin tanısını alıyor. O kişi hastaneye geldiğinde hiçbir yere gitmeden direkt o birime gidiyor. O birimdeki arkadaş da bir yakını kanserden tedavi gören birisi. Özellikle onu oraya koyduk ki kendi yaşadığı sıkıntıyı iyi bildiği için gelen hastalara yakınıymış gibi yaklaşıyor. Kanser hastaları hastanemize geldiğinde aynı gün içerisinde tomografisi, Emar’ı, ultrasonu ve kan tahlilleri yapılıyor. Kanser hastalarına bu konforu sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Hasan Ergenç: Hastanede kreş açılacak

Yakın zamanda hastanede kreş açılacağının müjdesini veren Ergenç, şunları söyledi: “Hastanemiz çok güzel ve modern. Son teknoloji ile donatıldı. Yalova’ya yakışır bir hastane oldu. Ancak hastalarımız hastaneye geldiğinde binanın ne kadar güzel olduğunu konuşmuyor. Akşam eve gittiğinde hastane çalışanlarının ve doktorlarının ilgi ve alakalarını konuşuyor. Doktor yüzüme bile bakmadı diyor. Hastanemizde biz bu duyguyu vermek istiyoruz. Hastalarımız hastanemizi kendi evi gibi görsünler istiyoruz. O yüzden herkes bana çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Vatandaş buraya geldiğinde sıkıntısını mutlaka çözmeye çalışıyoruz. Hastalarımıza ilgi ve samimiyetle yaklaşıyoruz. Saat 15:30’da randevusuz gelen bir hastanın işlemini yapmadan göndermiyoruz. Hastane binasının ne kadar güzel ve teknolojik olduğundan daha çok hastalarımıza ilgi ve alakayla yaklaşmanın sorumluluğunu taşıyoruz.    

Hasan Ergenç: Hekimlerimiz günde 100 hasta bakıyor

Hekim kadrosunun çok iyi olduğunu ifade eden Ergenç son olarak şu açıklamalarda bulundu: “Normalde doktorlar günde 40 hasta bakar. Ancak bizim hastanemizde akşam sistemden bakıyorum. Mesela kardiyoloji doktorumuz 90 hasta bakmış, dahiliye doktorumuz 80 hasta bakmış, cildiye doktorumuz 100 hasta bakmış. Bu nasıl oluyor? Normalde 40 hasta bakması lazım. Randevu almadan gelen hastaların muayenesi ile bu sayılara ulaşılıyor.”  

Haber ve Fotoğraf: Mustafa Turan  

Ortopedi doktoru göreve başladı Ortopedi doktoru göreve başladı