Nesilden nesile aktarılan lezzet yolculuğu, 45 yıllık bir geçmişe sahip. “Diyarbakır Hani'de bulaşık yıkamak için mutfağa ilk adımını attığını söyleyen Baba Mehmet Sıddık Sarı beş yıl bulaşıkçı olarak çalıştıktan sonra kendi işletmesini açtığını belirtti.”

Süreç içerisinde bu sektörde çeşitli girişimlerde bulunduğunu söyleyen Sarı, tecrübelerini oğulları Ercan Sarı ve Salih Sarı'ya aktarıp sektördeki varlıklarını Yalova'da açtıkları Köz Kebap isimli işletme ile sürdürdüklerini, aynı sektörde yeni girişimlerde de bulunacaklarını belirtti.

Sarı, lezzet sırlarını pek çok sebebe dayandığını ifade edip ekledi; “Eskiden yemekler odun ateşinde pişerdi günümüzde odunun yerini tüp-gaz aldı. Odun ateşinde uyguladığımız pişirme tekniğini bugünkü tüplü sisteme aktarıp uyguladıklarını ifade etti.

Sarı, Lezzeti yakalama konusunda önem arz eden ikinci olgunun yemek hazırlarken kullanılan malzemeleri doğru seçip, doğru kullanmaktan geçtiğini açıkladı.

Üç kuşak bu sektörde olduklarını vurgulayan Sarı, “Bu iş sadece sermaye sahibi olunup girilecek bir iş değil. Başarılı olabilmek için tecrübeye de sahip olmanın önemli. İşletmemiz, 200 kişiye kadar toplu organizasyonlara da açık. Müşterilerimizi Cumhuriyet Cad. Huzur Sok. Uğur Mumcu İşhanı/Yalova adresine bekliyoruz" dedi.