Gaziantepliler Dernek Başkanı Ahmet Çiçek’in misafirlerini kapıda karşıladığı programa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin ve davetliler katıldı.

 

6 Şubat Cuma akşamı Yalova Uygulama Oteli’nde düzenlenen gecede, konuşma yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, Türkiye'nin, bağımsızlığını kolay kazanmadığını söyledi.

Cumhuriyet'in kurulması için yüz binlerce şehit verildiği ve büyük güçlüklerle karşılaşıldığını belirten Salman, "Gaziantep halkı büyük fedakârlık gösterdiği için Gazilik unvanıyla onurlandırıldı. Ne mutlu size ki atalarınız sayesinde Mustafa Kemal Atatürk'e verilen Gazilik unvanı sizin ilinize de verildi. Bundan gurur duymalısınız. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

 

Çiçek: Atalarımızla ne kadar gurur duysak azdır

 

Dernek Başkanı Ahmet Çiçek ise Kurtuluş Savaşı'nda, çocuk, yaşlı, kadın demeden herkesin şehri büyük fedakârlıkla savunduğunu dile getirerek, "O yıllarda ülkenin her yerinde savaş vardı. Antep halkı 11 ay şehri büyük fedakârlık göstererek savundu. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Bu ülke için kanlarını akıtan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin’den ilkbaharda Gaziantepliler günü düzenlenmesi için söz aldıklarını belirten Çiçek, Pazar yerinde 2 gün sürecek olan etkinlikte Gaziantep’in tanıtımını yapacakları müjdesini verdi.

 

Gaziantepliler, yapılan konuşmaların ardından sahne alan ünlü türkücü Mehmet Yakar’ın söylediği türküler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.