2013-2014 sanat Sezonunu O.D.T.Ü. Güz Şenliğinde sahneleyecekleri DarioFo& France Rame imzalı ‘Kadın Oyunlarıyla’ açacak olan ekip, oyunun ilk kez burada gün yüzüne çıkmasından oldukça memnun. Funda Yıldız ve Halime Uzunboy’un yönetip, oynadıkları oyunun tekniğinde Ömer Çakır bulunuyor.

‘Kadın Oyunlarının’ anlatımının, diğer oyunlara nazaran daha zor bir dili olduğunu belirten Gri Sanat Tiyatrosu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Funda Yıldız; “Oyun Yalova’da bir ya da iki kez sahnelenecek.Onun dışında yurt içi ve yurt dışı turne programları için hazırlandı. Yalova’da ki gösterimlere yalnızca belli bir yaşın üzerindeki bayan izleyicilerin katılımını sağlayacağız” dedi.

Dernek çalışmalarına da değinen Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gri Sanat Tiyatrosu’nun yıllardır artan belirli bir izleyici kitlesi var. Biz her seferinde çıtamızı biraz daha yükseltmek için uğraştık. Kendi kendimizle yarıştık ve hep kendimizi biraz daha nasıl eğitebilirizin savaşını verdik. Bugüne kadar hep iyi tepkiler aldığımız izleyicilerimize minnettarız. Biraz yorucu olacak ama bu sezon ilk kez 4 değişik oyunla Yalova izleyicisinin karşısına çıkacağız. Ama ‘Kadın Oyunları’ bunlardan biri olmayacak. Çünkü bu zor oyun yalnızca bayan izleyicilerimize özel gösterim olarak sahnelenecek.”

9-10 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak O.D.T.Ü Güz Şenliğinde yer alacak olan Gri Sanat Tiyatrosu ailesi, yeni yılla birlikte diğer sürpriz oyunlarıyla Yalovalı tiyatro severlere perdelerini açacak.