Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Bakan Özlü gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Son 14 yılda çok ciddi mesafeler aldık

15 Temmuzda milletin tokadını yiyenler, şimdi de farklı bir darbe şekliyle karşımıza çıktılar. Ekonomik krizle bir panik havası oluşturmak peşindeler. Bizim panikle işimiz olmaz. Biz, kendimizin farkındayız. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Kendimizle yüzleşme cesaretimiz var. Uyanık olduğumuz kadar, sakin olmamız da gerekiyor. Bir zamanlar makarna, kömür edebiyatıyla merhametimizi sulandırıp iyilikten imtina etmemizi bekleyenler, şimdi de tahammülümüzü sulandırmaya çalışıyorlar. Bu oyunu elbirliğiyle bozacağız.

Son 14 yılda çok ciddi mesafeler aldık. İnanın bunu bu sistem sayesinde değil, mevcut sisteme rağmen yaptık” dedi.

CHP olgunluk gösteremedi

Önümüzdeki günlerde Türkiye’de bir referandum gerçekleşeceğini ifade eden Özlü; “Yürütmedeki iki başlılık bir an önce sona ermeli. Yasama ile yürütme arasındaki sınırlar daha net bir şekilde belirlenmeli. Türkiye daha etkin bir yönetime kavuşmalı. Maalesef CHP, bu işin ciddiyetini ne yazık ki anlamıyor. veya bunu anlamak CHP'nin işine gelmiyor. CHP, her şeye muhalefet etme anlayışından ne yazık ki hala kurtulamadı. Ak Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza muhalefet edeceğim diye, bu ülkeye ve milletimizin geleceğine muhalefet etmekten bir türlü kaçınmıyor. Cumhurbaşkanımız, 'süt beyazdır' dese, bunlar 'hayır karadır' diyecekler. Ak Parti, 'güneş, aydan büyüktür' dese, CHP, 'yok, ay güneşten büyüktür' diyecek. Bakın, bu açıdan MHP'yi ve Sayın Bahçeli'yi tebrik etmek istiyorum ve kendilerini teşekkür ediyorum. MHP ile Ak Parti aynı şeyleri mi düşünüyor? Hayır. Ancak iki parti bir araya geldi, ülkenin önünü açmak için karşılıklı bir mutabakat zemini oluşturdu. Keşke Ak Parti'nin ve MHP'nin ortaya koyduğu bu demokratik olgunluğu CHP de gösterebilseydi” dedi.

Çocuklarımıza yıldızlara talip olmayı öğretmeliyiz

Uzay yarışında ciddi ilerlemeler kaydedildiğini belirten Bakan Özlü; “5 aralıkta Göktürk1 uydusunu, uzaya fırlattık. Uzay yarışında emin adımlarla ilerliyoruz. Gözümüzü yıldızlara diktik. Çocuklarımıza sık sık gökyüzüne bakmayı ve yıldızlara talip olmayı öğretmeliyiz. Bundan sonraki uyduların düşlerini görmeleri için" şeklinde konuştu.

Bakan Özlü AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı’nın ardından Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından Elegance Otel’de gerçekleşen yemeğe katılmak üzere salondan ayrıldı. Haber: Sezgin Altınel