Doğan yaptığı açıklamada; ’’Sayın Vefa Salman ile ilgili herhangi bir konu İl Yönetim Kurulunda hiç görüşülmemiştir. Herhangi bir karar alınmamıştır. Basına yazacağına, İl Başkanı olarak keşke bana sorsaydı. Yalova Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman’ın “İhraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararına tepki gösterdi.” Haberini okudum. Haber doğru değildir. Sayın Başkanın bu açıklamasını şık ve etik bulmadım. Sadece Sayın Başkanın Grup toplantılarına katılmadığını ve grup kararına uymadığını Genel Merkeze Bildirdim. Bu haber karşısında açıklama yapmam gerekti.Sayın Salman Grup Kararına uysaydı Yakup Koçal'ın Sattığı Arberetum’u, Yalova'ya tekrar geri kazandıracaktık.Sayın Başkan “Yalova’da bir kriz yaratılmasını trajikomik buluyorum” demiş. O zaman CHP Grup toplantılarına katılacaksın ve CHP Grup kararlarına uyacaksın.”  Sayın Salman Grup toplantılarına katılsaydı, AKParti ile birlikte oy kullanmayıp grup kararlarına uysaydı, bugün Rahmetli Cengiz Koçal ve Mehmet Moğoltay’ın binbir emekle Yalova ya kazandırdıkları, Yakup Koçal'ın da sattığı Arberetumu tekrar Yalova'ya geri kazandıracaktık. Mahkeme kararı aykırı karar aldılar. Mahkeme Kararı 1999 depreminde toplanma alanı olarak önemli görev yapan Arberetumun yine aynı kalması yönünde idi. Bu durumu da CHP Genel Sekreterliğine bildirdim. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın İnce rica etti. Sayın Salman ile ilgili talebimi durdurdum.

CHP Tüzük ve Yönetmeliklerine göre Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri grup kararlarına uymak ve özür beyan etmedikçe grup toplantılarına katılmak zorundadır. Uymamamın karşılığı, partiden kesin çıkarmadır. 16 yıldır birlikte siyaset yaptığımız ve birlikte çok zorlu mücadeleler verdiğimiz Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce; “Abi Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman ile ilgili talebini geri çekmeni istiyorum beni kırma.” Dedi. Bunun üzerine Genel Merkeze yolladığım bu talebimi şimdilik durdurdum.

Doğan, ‘’Hiç kimse kendini partinin üstünde görmesin’’

Her partinin olduğu gibi CHP’nin de tüm üyeler ve seçilmişleri ile ilgili kuralları belirleyen Tüzüğü ve Yönetmelikleri vardır. İster il başkanı, ister belediye başkan, ister meclis üyesi olsun, tüm seçilmişler, yönetimler partinin üstünde ve partiden büyük değildir. Özellikle seçilmişler yüzünü örgütüne dönecek, örgütünü kucaklayacak, il başkanı ve il yönetiminin; örgütü, Genel Başkanı ve Yönetimini temsil ettiğini bilecek. CHP Tüzük ve Yönetmeliklerine uyacak’’ ifadelerini kullandı.