Özel yaptığı basın açıklamasında; “AKP İl Başkanı Yusuf  Ziya Öztabak’ın, Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı Vefa Salman’a dönük eleştirilerini tebessüm ederek okudum. Bir süre önce AKP olarak kendi yaptırdıkları ankette Vefa Salman ve belediye çalışmalarından memnuniyet üst seviyede çıkınca aslı astarı olmayan, gerçek dışı ithamlarla karalama kampanyası başlattıkları görülüyor. Bu nedenle Öztabak’ın dile getirdiği konulardaki gerçekleri bir kez daha kamuoyuyla paylaşma gereği doğmuştur. 

Mevkidaşı olarak da bu açıklamaları kamuoyuna bildirmeyi ben görev sayıyorum..

Öztabak dubalardan rahatsız mı?

Öztabak, Yalova’daki trafiği düzene sokmak adına yapılan dubaları anlamadığını söylüyor. Hemen söyleyeyim dubalar sayesinde Yalova’nın en büyük sorunu ulaşımda önemli ölçüde iyileştirme sağlandı. Bu dubalar kendi dönemlerinde koydukları ve trafiği engellemekten başka işe yaramayan bisiklet yolu dubaları değildir; trafik akışı hızlandırılmış ve kavşaklarda dönüşler, düzene sokulmuştur. Dubaları anlamayan Öztabak, gitsin AKP’li belediye başkanlarının yönettiği İstanbul, Kocaeli ve Bursa’daki duba uygulamalarını incelesin. Belki biraz fikir sahibi olurlar.

Arazi satışları üzerine…

AKP İl Başkanı Sn. Öztabak;  arazi satışlarını eleştirmiş. Arboretum gibi Yalova’nın marka değeri ve ekonomik değeri yüksek arazisini satan bir anlayışın bunları söylemesi traji-komiktir. Üstelik göreve gelir gelmez önünde bulduğu icra dosyaları nedeniyle başkanımızın, belediye arsalarının değerinin yüzde 50’sini elden çıkmasını engellemek ve gerçek değerini bulacak şekilde satışının yapılmasını eleştirilmesini anlamak mümkün değildir. Arazilerin değerinin yarısına belediyenin elinden çıkması belediye meclisinin oy birliğiyle aldığı satış kararıyla engellenmiştir. Üstelik satılan arsalardan elde edilen gelirin yüzde 50’si ile icradaki borçlar ödenmiş geri kalan yüzde 50 de hizmet için kaynak oluşmuştur. Başkan Salman’ın bu uygulamasını  alkışlamak yerine eleştirmeleri sadece ve sadece polemik yaratma gayretleridir.

SGK borçları üzerine…

Mali Müşavir ve Muhasebeci olarak tanıdığımız AKP İl Başkanı Sn. Öztabak’ı hem belediyenin borcunun arttığından söz ediyor hem de 20 yıldır faizleri yüzünden katlanarak büyüyen SGK borçlarını ödemek isteyen belediyenin girişimini engellemekle övünüyor. Bu ne yaman çelişkidir? Anlamak mümkün değil?

SGK borçlarının ödenmesini engellemek Yalova’ya yapılmış büyük bir ihanettir. Yalovalıya hizmet için belediyenin kaynak yaratmasını engellemek demektir. Belediyenin SGK’ya vermek istediği mülklerin belediyeye şu an hiçbir getirisi yoktur. Başka bir devlet kurumu o mülkleri kullanmaktadır. Size soruyorum; devlet kurumlarının kullandığı ve belediyeye getirisi olmayan bu mülkler üzerinden belediyenin yine devlete olan borçlarını ödemesi, kaynak ve bütçe hareket alanı yaratmak istemesinin nesi yanlıştır? Üstelik iktidarda olan kendileridir. Ve yapılacak olan ödemeyi engellemek kendi hükümetlerine yapılacak bir gelir kaybına sebep olmak demektir. Hala işin bu tarafını anlamaktan yoksun olduklarının göstergesi budur. Bu engellemeyle Sn.Öztabak partisini ters köşeye yatırmıştır.

Ve AKP Meclis grubu da bu mülklerin devrini engelleyerek halka hizmet olarak dönecek kaynağında önünü kapatmıştır.

Dört yol köprüsü çevre  çalışması…

Dörtyol köprülü kavşağına gelince… Kavşağın ihalesinden önce bir bardak suda fırtına koparanlar bilmelidir ki Sayın Vefa Salman, insan hayatına verdiği değer nedeniyle, sürecin hızlandırılması adına vizyonunu ortaya koymuş, ülke çapında yapılan büyük  eleştirilere rağmen Yalova için doğru olanı yapmıştır. Bugün o kavşağın yapılmasındaki aslan payını Yalovalıların, Belediye Başkanı Vefa Salman’a vermesinin de doğal sonucu budur. Sn.Öztabak’ın feveranı da Yalovalıların bu tavrı nedeniyledir. Belediyemiz kavşakta peyzaj düzenleme çalışmasını  tamamlayarak bu çalışmanın Yalova’ya çok yakışır bir hale gelmesine hepimiz çok yakın bir zamanda tanık olacağız.

 

Belediye personeli sayısı

AKP İl Başkanı Sn.Öztabak, yaptığı basın toplantısında belediyenin personel sayısını  eleştirmiştir. Herkes bilsin ki; Yalova Belediyesi’ne ihtiyaç dışı bir tek personel alınmamıştır. Yalova’nın nüfusu 3 yılda yüzde 20 artmıştır. Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Su Kanal Müdürlüğü gibi halkın talep ve şikayetlerini en kısa zaman dilimi içerisinde çözüme ulaştıran müdürlüklerdeki personel artışı, hizmetin iyisini hak eden Yalovalıların kentsel sorunlarını çözme amacına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Neden gocunuyorlar? Belediyemizce insanlara iş verildiği ve yapılan hizmetler sonucundan mı rahatsızlık duyuyorlar?  Anlaşılamamaktadır?

Kentsel dönüşüm bekletilmemeli

Kentsel dönüşüme gelince; Belediye Başkanımız Sn. Vefa Salman da kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini düşünüyor ve her zaman da dile getiriyor. Ancak bu tek başına Yalova Belediyesi’nin yapabileceği bir çalışma değildir. Belediyemiz bu konuda üzerine düşen teknik çalışmaları ilgili bakanlık ve genel müdürlükler düzeyinde yapmıştır. Şimdi  son olarak TOKİ’den görüş bekleniyor. Eğer Merkezi hükümet bu çalışmada bir an önce elini taşın altına koyarsa Yalova Belediyesi de seve seve bu çalışmalar başlanması için hemen katkısını koyacaktır. Bu konunun bekletilmesinin kaybı Yalova’mız için çok büyük olacaktır.

Son olarak şunları belirtmek isterim:

Sn. Yusuf Ziya Öztabak’ın ve AKP yönetiminin telaşını anlıyorum. Karşılarında başarılı bir belediye başkanı ve başarılı olan bir belediye var. Bir an önce tökezletmek, yavaşlatmak istiyorlar. İstiyorlar ki Salman, Yalovalılara hizmette sınıfta kalsın. Ancak tüm Yalovalılar bilmelidir ki, buna müsaade etmeyeceğiz. Söyledikleri  her yanlışta,  yaptıkları her iftirada Öztabak ve diğer AKP yönetimleri, bizleri karşılarında bulacaktır” dedi.