İl Müdürü Ali Tosun yayımladığı mesajında;

“15 Temmuz 2016’da milli irademize, ülkemizin birlik ve beraberliğine ve demokrasiye karşı, hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur.

Milletimiz, tarih boyunca; içinde bulunduğu en zor dönemlerde bağımsızlığını kendinden başka hiçbir iradeye teslim etmemiş, şanlı bayrağımızı vatanımızın dört bir yanında gururla, özgürce dalgalandırmak, minarelerden okunan ezanı yurt semalarında daim kılmak adına kardeşlik ruhuyla hareket etmiştir.

Bu ruhla vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz milletimiz, şehit ve gazilerimiz; 15 Temmuz’da bir kez daha bayrağa asil rengini kazandırmış, aziz ecdadımıza yaraşır yeni bir diriliş destanı yazarak gelecek nesillere, ibret ve kahramanlıklarla dolu bir demokrasi mirası bırakmıştır.

Türkiye´nin şanlı tarihinin altın sayfalarına 15 Temmuz Destanı olarak not düşülen bu büyük zaferin asıl kahramanlarının canlarını feda eden aziz şehitler ve kahraman gazilerimizdir. 15 Temmuz gecesi gösterilen cesaret, dirayet ve kararlılık her türlü değerin üstündedir. Hiç şüphesiz, bu toprakları vatan kılma uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz gibi, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı vatanımızı, demokrasimizi savunurken can veren şehitlerimiz de kalplerimizdeki mümtaz yerlerini almışlardır.

Bununla birlikte, cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gerektiğinde 15 Temmuz ruhunu ortaya koyacak şuurda gençler yetiştirmek için maarif ordusu olarak her zaman bunun mücadelesini vereceğiz. Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımız ilelebet var kılsın.

Bu vesileyle, 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.