Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa’dan süreli yayın temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Erkılınç, 2025 yılının ilk üç ayında bölgeye toplam 63 milyon TL’nin üzerinde resmi ilan ve reklam desteği sağlandığını aktardı.
"Sorunumuz Bülten Haberciliği ve Tecrübesizlik"
Toplantıda sektördeki temel sorunlara da değinen Erkılınç, birçok yayın kuruluşunun hala “bülten haberciliği” anlayışıyla yoluna devam ettiğine dikkat çekti. Kadrolarda gösterilen gazetecilerin büyük bölümünün fiilen çalışmadığını ve çalışanların da tecrübe eksikliği yaşadığını dile getiren Erkılınç, "Gazetecilik bilgi ve deneyim gerektirir. Usta-çırak dengesini kurmadan bu işi sürdüremeyiz" dedi.
Ayrıca bazı yayın sahiplerinin gazeteciliği bir “ek iş” olarak görmesinin mesleğe zarar verdiğini vurgulayan Erkılınç, “Emeğin hakkı verilirse nitelikli gazeteci bulunur, yeter ki samimi olalım” ifadelerini kullandı.
"Güç Birliği, Kaliteye Dönüşmeli"
Gaziantep’in “güç birliği” modeliyle başarılı bir adım attığını belirten Erkılınç, bu adımın yalnızca yayın sayısını azaltmakla kalmaması gerektiğini belirtti. “Bu süreç iki aşamalıdır. İlk adım, mali yapıyı güçlendirmekti. Şimdi sıra insan kaynağına ve altyapıya yatırımda. Hedefimiz, sayfa sayısı yüksek, içerik açısından zengin, okunabilir gazetelere ulaşmak” dedi.
İnternet haber sitelerinde de nitelik sorunlarının sürdüğünü ifade eden Erkılınç, basılı yayınlardaki kötü alışkanlıkların dijital mecralara taşınmaması gerektiğini belirtti.
Bir Sonraki Toplantı Malatya’da
Toplantıya BİK Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Akçakoca ve Gaziantep Bölge Müdürü Hikmet Said Güngör de katıldı. Katılımcıların görüş ve sorularının dinlendiği toplantıdan sonra, bir sonraki bölge buluşmasının 15 Mayıs 2025 Perşembe günü Malatya’da yapılacağı açıklandı.