2004 yılında Romanya Mecidiye ve 2010 yılında Bulgaristan Smolyan kentleriyle kardeş şehir protokolü imzalanan iki kente, ilk kez başkanlar düzeyinde resmi ziyaret gerçekleşti. İlk olarak Bulgaristan’ın Smolyan kardeş şehri ziyaret eden Başkan Salman ve heyet buradan Romanya’nın Mecidiye kentine geçerek temaslarını tamamladı.

İlk ziyaret Smolyan’a

Resmi üst düzey olarak Yalova’dan kardeş şehirlere gidildiğini belirten Başkan Salman; “Temaslarımıza ilk olarak 2010 yılında kardeş şehirler protokolü imzalanan Smolyan kentini ziyaret ettik. Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemov bizlere Türk misafirperverliğini göstererek karşılaması ve gösterdiği ilgi ve alaka bizleri oldukça mutlu etti.  27 Ekim’de Bulgaristan’da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kendisine başarılar diledik. Buradan soydaşlarımızın partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (DPS) Smolyan İl Merkezini ziyaret ederek Smolyan Milletvekili Hayri Sadakov, İl Başkanı Salih Arshinski ve Belediye Başkanı Kadın Adayı Rumyana Fidanova ile bir araya gelerek Yalova’dan hemşehrilerimizin ve kentimizde yaşayan soydaşlarımızın selamlarını ilettik” dedi.

İkinci durak, kardeş şehir Mecidiye

Kardeş şehir ziyaretlerine Romanya Mecidiye ile devam ettiklerini belirten Başkan Salman; “2004 yılından beri kardeş şehrimiz olan Mecidiye’ye ziyaretimizi gerçekleştirdik. Burada Mecidiye Belediye Başkanı Valetin Vrabie ve belediye yetkililerine tarafından sıcak bir şekilde ağırlandık. Bizleri Smolyan’da olduğu gibi Mecidiye’de de en iyi şekilde ağırlayan kardeş şehirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Başkan Salman “ yatırım yapılması yönünde girişimlerimiz olacak”

Yapılan ziyaretlerin Yalova’ya katkıları olacağına inandığını belirten Başkan Salman; “Her iki kardeş şehirlerimizi ziyaretlerimizde yapmış olduğumuzu görüşmeler neticesinde hem kültürel, hem de ticari yatırımlar yapılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Yapacağımız girişimler sonuncunda kentimizde bulunan insanlarını ve her iki kardeş şehrimizin insanlarını yatırım yapmaları yönünde teşvik edeceğiz. Yapacağımız bu girişimlerle hem kardeşlik bağlarımız güçlendireceğiz hem de kentlerimizdeki ekonomik hayatın canlanmasını sağlayacağız. Smolyan Belediye Başkanı Melemov’da, Mecidiye Belediye Başkanı Vrable’de bu iş birliğini istiyor ve destekliyor” dedi.