Oral: Gazze’de çocuk katliamlarına sessiz kalınıyor

banner1334

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Oral: Gazze’de çocuk katliamlarına sessiz kalınıyor
Ayhan Polat
Ayhan Polat
19 Kasım 2023 Pazar 14:06


Başkan Oral, 80’li yılların sonlarında savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü bölgelerde yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletlerin bu tarihi “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak ilan ettiğini hatırlattı.

Başkan Oral, günümüzde Gazzze’de çocuklara uygulanan katliama dünyanın seyirci kaldığını söyledi.

“Çocukların tüm hakları garanti altında”

20 Kasım’ın dünya genelinde Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Türkiye Cumhuriyeti, çocuk haklarına dair tüm sorumlulukları yerine getiren başlıca örnek ülkeler arasında bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan 18 yaş altı tüm çocuklar; insani bir yaşama ve gelişme hakkı, vatandaşlık hakkı, sağlık ve eğitim hizmetleri hakkı, ihmal ve istismardan korunma hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı, engelli çocuklar için özel gereksinimlerinin karşılanması hakkı gibi birçok hakkı garanti altına alınmıştır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; ülkesi ve milleti için çalışan, üretken, sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri temel hedefimizdir. Öte yandan gönül coğrafyamızdaki çocuklara da devlet ve millet olarak el uzatmaktayız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.