ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’nde meydana gelen bina çökmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Çalışmalar sırasında enkaz altından 14 kişi çıkarılırken, 4 kişinin olay yerinde, 1 kişinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplam can kaybının 5’e yükseldiğini bildirdi.
BAKAN ÇİFTÇİ’DEN TAZİYE MESAJI
Bakan Çiftçi, açıklamasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu. Yaralı vatandaşlara da acil şifalar dileyen Çiftçi, arama kurtarma çalışmalarında görev alan ekiplere teşekkür etti.
Çiftçi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“İlk andan itibaren büyük bir gayret ve fedakârlıkla görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Cenabıhak milletimizi her türlü afetten ve felaketten muhafaza eylesin.”
ÇÖKME NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Bina çökmesinin ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken çevredeki üç binanın da tedbir amacıyla tahliye edildiği bildirildi. Olayla ilgili adli ve teknik incelemeler sürerken binanın çökme nedeninin yapılacak araştırmalar sonucunda netleşmesi bekleniyor.
#Maltepe #İstanbul #BinaÇökmesi #MustafaÇiftçi #İçişleriBakanlığı #AramaKurtarma #SonDakika #Gündem #Türkiye #CanKaybı




