Organize yapının 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'nitelikli dolandırıcılık', 'resmi ve özel belgede sahtecilik', 'kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirilmesi' ve 'rüşvet' suçlarına karıştığı tespit edildi. Yalova merkezli olarak İstanbul, Ordu, Bursa, Bitlis, Antalya ve Gaziantep illerinde yürütülen soruşturmalarda örgütün yaklaşık 50 milyar lira değerinde 8 ticari şirketi ele geçirdiği belirlendi.
İlk Operasyonda Lider Yakalanmıştı
7 Kasım 2024’te başlatılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda örgütün Türkiye’de ilk kez görülen bir yöntemle sahte evrak ürettiği bir ofis deşifre edildi. 17 Aralık 2024’te gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda örgüt lideri N.U. dahil olmak üzere 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Yapıyı Toparlama Girişimi Takipteydi
İkinci aşamada ise örgüt yöneticilerinden M.K.’nin yeni üyeler kazandırarak yapıyı yeniden canlandırmaya çalıştığı tespit edildi. 13 Mayıs’ta Yalova merkezli olmak üzere 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda M.K. ile birlikte 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Dijital Materyal ve Silah Ele Geçirildi
Şüphelilerin adres ve araçlarında yapılan aramalarda; 14 dijital materyal, 2 sahte noter evrakı, ruhsatsız el yapımı 9 mm çapında tabanca ve 10 mermi ele geçirildi. Ayrıca M.K.’nin Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan arandığı da ortaya çıktı.
4 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8 kişi adliyeye sevk edildi. Bunlardan F.A., L.S., A.D. ve İ.K. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, örgüt yöneticisi M.K. ile H.Ş., S.Ç. ve H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece dosya kapsamında tutuklu sayısı 17’ye yükseldi.
Polisin zamanında müdahalesiyle, söz konusu şirketlere mesul müdür atayarak gayrimenkuller üzerinden satış yapma girişimleri engellendi. Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.