Çiftlikköy Belediyesi, ilçedeki parklar ve yeşil alanlar için kendi atölyelerinde yeni kent mobilyaları üretimine başladı. Belediye kaynaklarıyla tasarlanıp üretilen yerli üretim oturma grupları, hem estetik hem de dayanıklılığıyla dikkat çekiyor.
İlk etapta Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yürüyüş Yolu ile Sahil Yürüyüş Yolu’nda yerleştirilecek olan oturma grupları, belediyeye ait Bitki Üretim Tesisi bünyesindeki atölyelerde üretiliyor. Marangoz ve kaynak ustalarının el emeğiyle hazırlanan bu mobilyalar, tamamen belediyenin öz kaynakları kullanılarak ortaya çıkarılıyor.
Park ve Bahçeler Müdürü Tamer Balkaş, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Atölyelerimizde kendi tasarımlarımızı kendimiz yapıyor, üretim ve montaj süreçlerini de ekiplerimizle yürütüyoruz. İlk aşamada 40 adet oturma grubunu tamamlayıp, sahil ve Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde uygun noktalara yerleştireceğiz. Sonraki adımda ise ilçemizdeki altı mahallenin tamamında bulunan parklarımızı aşamalı olarak bu oturma gruplarıyla donatmayı hedefliyoruz.”
Belediye ayrıca sadece oturma gruplarıyla sınırlı kalmayarak; kamelya, çöp kovası ve çocuk parkları için ahşap ve demir oyuncaklar gibi diğer park donatı elemanlarının üretimini de sürdürüyor. Üretilen tüm ürünler, Çiftlikköy genelindeki sosyal alanlarda vatandaşların hizmetine sunuluyor.
Çevre Dostu ve Ekonomik Çözüm
Bu proje sayesinde hem belediye bütçesinden tasarruf sağlanıyor hem de yerel üretim desteklenerek istihdama katkı sunuluyor. Aynı zamanda Çiftlikköy halkı, daha konforlu ve işlevsel sosyal alanlara kavuşuyor.
#ÇiftlikköyBelediyesi
#KentMobilyaları
#YerliÜretim
#ParkVeBahçeler
#OturmaGrubu
#Çiftlikköy
#ŞehirEstetiği
#SosyalAlanlar
#BelediyeHizmetleri
#ÇevreDostuProje