Kurulda İlçe Emniyet Amirliğince yapılan sunumda Altınova’da 2017 yılına oranla 2018 yılında uyuşturucu merkezli suçlarda yüzde 50 oranında azalmanın olduğu bildirildi. Altınova İlçe Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit başkanlığında, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, İlçe Jandarma Komutanı Jn. Üst. Burak Kılıç, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Özlem Kalak ve daire amirlerinin katılımıyla Kasım 2018 toplantısını gerçekleştirdi.

    Ülkemizde maddeye başlama yaşının 11’lere kadar düştüğü belirtilen değerlendirmede; 15 yaş altında yüzde 31, 16-20 yaşlarda yüzde 43, 26-30 yaşlarda yüzde 6 ve 30 yaş üstünde yüzde 8 oranında madde kullanımına başlandığı belirtildi.

Kullanım nedeni

   Kurul toplantısında uzmanlar tarafından yapılan sunumlarda yapılan araştırmalar da ele alındı. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, “Alkol ve madde kullanımının nedenleri sorulduğunda, belirtilen "kişisel sorunlar" arasında, okulda düşük performans göstermek, para ya da başka değerli şeylerini kaybetmek, kaza geçirmek ya da yaralanmak ya da acil servise alınmak bulunmaktadır. "İlişkilerdeki sorunlar" arasında arkadaşlarla, ebeveynlerle ve öğretmenlerle kavga etmek ya da tartışmak seçenekleri bulunmaktadır” denildi.

Alınan kararlar

   Altınova İlçe Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu, Kasım ayı içerisinde ilçe merkezinde halkın, öğrencilerin, velilerin davetli olduğu yoğun katılımlı bilgilendirme toplantısı yaptı. Narkotik Eğitim Tırı’nın ilçeye getirtilmesi, tüm kurum ve kuruluşlarca ve STK’ ların katılımıyla ‘Uyuşturucu ile Mücadele Farkındalık Yürüyüşü’ etkinliğinin düzenlenmesine ve ilçedeki yeni madde kullanım alışkanlıklarının araştırılmasına karar verdi.