Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen Gastronomi Günü paneline Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“Yalova parlayan bir yıldız”
Panelde konuşan Vali Dr. Hülya Kaya, “Bizim bu organizasyonu yapmamızın nedeni elimizde çok güzel bir marka olabilecek şehrimiz var. Bu şehrin dönüştürülmesinde sizin gibi kıymetli gastronomicilerimizin ve turizmcilerimizin bakış açılarını alıp bundan sonraki yol haritamızı belirlemek istiyoruz. Bu etkinliğin bize çok değer katacağını düşünüyorum. Yalova o kadar güzel bir kent ki hangi açıdan ele alırsanız parlayan bir yıldız. Dolayısıyla bu kombinasyonun mutlaka ileri bir noktaya taşınması gerekiyor. Taşımadığımız takdirde biz yöneticiler olarak, ben bir kentin valisi olarak bir başarısızlık olarak addediyorum. Gerçekten Yalova biraz üzerinde eğildiğimizde inanılmaz güzel şeyler çıkabilecek yüksek potansiyeli olan bir yer” dedi.
“Gastronomi turistlerini Yalova’ya çekmek istiyoruz”
Gastronomi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ise “Gerçekten Yalova’nın gastronomik bir marka kenti olduğunu bilemesek de bugün öğrenme imkânına sahip olduk. Hem yemekler çok güzel hem de coğrafi işaretli ürünümüz ile beraber dünyada markalaşmak için iddialı bir ilimizde argüman olduğunun farkına vardık. Hedefimiz Yalova’nın hak ettiği şekilde yurt dışında ve yurt içinde doğru şekilde bilgilendirme yapıp gastronomi turistlerini buraya daha fazla çekmektir” diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe’nin moderatörlüğünde, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Araştırma Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Doç. Dr. Efsun Dindar, Hüseyin Kurtoğulları, Turan Eşlioğlu ve Ferit Doğan Yalova ve Gastronomi Paneli yapıldı.