İstanbul’da Otobüste “Savcıyım” Diyen Kadın Yolcuları Tehdit Etti: Gerçekte Savcı Çıkmadı
İstanbul’da Otobüste “Savcıyım” Diyen Kadın Yolcuları Tehdit Etti: Gerçekte Savcı Çıkmadı
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23–27 Şubat tarihleri arasını kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Buna göre, bu hafta boyunca Türkiye genelinde birçok ilde kar yağışı ve yoğun soğuklar etkisini gösterecek. 45 ilin kar yağışı ihtimali bulunduğu belirtilirken, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yerini yeniden kış koşularına bırakacağı vurgulandı.

Sıcak havanın ardından ani sıcaklık düşüşü ile soğuk ve yağışlı sistemin pazartesi günü itibarıyla ülke geneline yayılacağı belirtiliyor. MGM’nin raporunda Edirne, Kırklareli, Erzurum, Ağrı, Bayburt, Van, Sivas, Ankara, Kayseri, Malatya ve Elazığ gibi iller de dahil olmak üzere toplam 45 ilde kar yağışı beklendiği yer alıyor.

Uzmanlar, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının yer yer kuvvetli olabileceğini, buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca hafta boyunca sıcaklıklarda hızlı düşüşler yaşanacağına dikkat çekiliyor.

MGM’nin tahminlerine göre kar yağışının günlük dağılımı şöyle:

Pazar: Edirne, Kırklareli, Kastamonu, Hakkari gibi iller

Pazartesi: Yozgat, Ardahan, Kars, Ağrı

Salı: Bolu, Karabük, Van, Bitlis

Çarşamba & Perşembe: İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun birçok ilinde kar yağışı devam edecek.

Vatandaşlar, özellikle ulaşımda ve açık alanlardaki faaliyetlerde meteorolojinin uyarılarına dikkat etmeye çağrıldı. Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte yüksek rakımlı bölgelerde hava koşullarının zorlaşabileceği belirtiliyor.

#Meteoroloji #KarYağışı #SoğukHava #HavaDurumu #Türkiye #Kış #havadurumu