Furkan Vakfı'na Operasyon: Alparslan Kuytul ve Eşi Gözaltına Alındı
Adana merkezli 6 ilde kamuoyunda "Kuytulcular" olarak bilinen yapılanmaya yönelik sabah saatlerinde geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Adalet Bakanı Gürlek'ten Açıklama: 32 Şüpheli, 5 Şirkete Kayyım
Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonun detaylarını ve soruşturmanın kapsamını kamuoyuyla paylaştı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada 49 adrese eş zamanlı baskın yapıldığını belirten Bakan Gürlek, "Müşteki ve tanık beyanları, mali analizler, banka hareketleri, dijital materyaller ve diğer deliller doğrultusunda, suç örgütü kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçlarından 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır. Adana merkezli 6 ilde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 5 şirket hakkında yönetim kayyımı atanmış, soruşturma kapsamında örgüt lehine faaliyet yürüttüğü tespit edilen 349 sosyal medya hesabı hakkında erişimin engellenmesi kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.
Bakan Gürlek, yürütülen soruşturmanın herhangi bir dini grubu veya inancı değil, dosyadaki somut suç eylemlerini ve mali delilleri kapsadığını vurguladı.
Korkunç İddialar: Elektroşoklu İşkence ve Milyon Dolarlık Senet Baskısı
Soruşturma dosyasında yer alan müşteki Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise operasyonun arka planındaki çarpıcı detayları ortaya çıkardı. 2021 yılında maskeli kişilerce kaçırıldığını belirten Sarısaçlı; günlerce alıkonulduğunu, darp edildiğini, elektroşokla işkenceye uğradığını ve zorla 6-7 milyon dolar değerinde senet imzalattırıldığını öne sürdü.
Şahıs, alıkonulduğu süre boyunca kendisine "Hocamız Alparslan Kuytul’dan talimat geldi" denilerek tehdit edildiğini ve serbest kaldıktan sonra vakıf aleyhine konuşmaması için ailesiyle tehdit edildiğini beyan etti.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.
#FurkanVakfı #AlparslanKuytul #Adana #Operasyon #SonDakika #AdaletBakanlığı #Gözaltı



