Milletin oylarıyla defalarca seçim kazanan Cumhurbaşkanımıza yönelik bu saygısızlık, CHP zihniyetinin demokrasiye bakışını bir kez daha gözler önüne sermiştir” diyen Büyükgümüş, açıklamasında CHP’nin geçmişteki darbelerle ve vesayet girişimleriyle olan ilişkisine de dikkat çekti.

CHP lideri Özel’in genel başkanlık sürecini de eleştiren Büyükgümüş, şu ifadeleri kullandı:
Şaibeli kurultayla, delege pazarlıklarıyla, bir yolsuzluk şüphelisinin vesayeti altında siyaset yapan bir ismin meşruiyet kavramını ağzına alması trajikomiktir.

GİMBİRDER’den Tersanelere Uyarı: Çözüm Ucuz Yabancı İş Gücü Değil, Teknoloji ve Verimlilik Yatırımı
GİMBİRDER’den Tersanelere Uyarı: Çözüm Ucuz Yabancı İş Gücü Değil, Teknoloji ve Verimlilik Yatırımı
İçeriği Görüntüle

Açıklamasının devamında CHP’nin finansal kaynakları ve yönetim anlayışı üzerinden de eleştirilerde bulunan Büyükgümüş, “Meşruiyetini para kulelerinden alanların, milletin iradesini temsil eden Cumhurbaşkanımıza dil uzatmasının kıymeti harbiyesi yoktur” ifadeleriylerini kullandı.