Belediyeye Uyarılar Yapıldı, Ancak Değişen Bir Şey Yok
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Argunağa, çevresel risklerin giderek arttığını vurguladı.
“Kurallara Uyulmuyor, Doğa Tehlikede”
2020 yılından bu yana faaliyette olan Batman Belediyesi Katı Atık Aktarma İstasyonu'na tüm ilçe belediyelerinin çöplerini ulaştırma yükümlülüğü bulunduğunu hatırlatan Argunağa, “Ne yazık ki birçok belediye bu kurala uymuyor. Gercüş Belediyesi de bu atıkları düzenli depolama alanına taşımak yerine şehir çıkışına gelişi güzel döküyor” dedi.
Yeraltı Suları ve Canlı Yaşam Tehlikede
Doğaya bırakılan çöplerin metan gazı salınımına, çöp sızıntı suyunun birikmesine ve çevresel tahribata neden olduğunu belirten Argunağa, “Bu tablo hem yüzey hem de yeraltı sularını kirletiyor. Ayrıca haşere artışına, kötü kokuya ve canlı yaşamının tehdit altına girmesine yol açıyor. Bu durum bir çevre felaketidir” ifadelerini kullandı.
“Temiz Bir Çevre Herkesin Hakkı”
Argunağa, Gercüş Belediyesi’ni sorumluluğa davet ederek, “İlçemiz bu kirliliği hak etmiyor. Temiz bir çevre hepimizin hakkı ve ortak arzusudur” dedi.
Kaynak:batmansonsöz.net