Etkinlikte konuşan Müdür Akmeşe, “Kan bağışı sadece sağlık kurumlarının değil, toplumun her bireyinin ortak sorumluluğudur. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin vicdani, ahlaki ve insani duyarlılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz,” dedi. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmenin de temel hedeflerden biri olduğunu vurguladı.

Mardinli 3 Kardeş Kazada Yaşamını Yitirdi
Mardinli 3 Kardeş Kazada Yaşamını Yitirdi
İçeriği Görüntüle

Program süresince kan bağışının yaşamsal değeri ve gönüllü bağışçılığın toplumsal etkileri üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler etkinliğe büyük ilgi gösterirken, katılımcılara Kızılay tarafından çeşitli bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

“Okulumda KanPanya Var” projesi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin değerler eğitimi ve toplumsal sorumluluk ilkeleriyle uyumlu olarak, il genelindeki farklı okullarda yıl boyunca sürecek. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin topluma duyarlı bireyler olarak yetişmesi için bu tür projelere önümüzdeki dönemde daha fazla yer vermeyi planlıyor.