Antalya’da düzenlenen ödül töreninde, ödül Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil’e Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından takdim edildi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ev sahipliği yaparken, TÜRÇEV Genel Başkanı ve eski Turizm Bakanı Doç. Dr. Abdülkadir Ateş de etkinliğe katıldı.
Başkan Çitil: “Bu ödül hepimizin”
Törenin ardından konuşan Başkan Doğan Çitil, çevreye duyarlı çalışmaların toplumsal bir sorumluluk olduğuna vurgu yaparak, “Bu ödül tüm Kaytazdere halkının, belediye çalışanlarımızın ve çevreye gönül vermiş her bireyin eseridir. Çocuklarımızdan yetişkinlere kadar herkesin doğa ile barışık bir yaşam sürmesi için çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenledik. Bu ödülü, doğaya sahip çıkan herkese ithaf ediyorum,” dedi.
Geri dönüşümden doğa yürüyüşlerine…
2024 yılı boyunca düzenlenen geri dönüşüm kampanyaları, deniz ve kıyı temizlikleri, çevre temalı yarışmalar ve doğa yürüyüşleri gibi etkinliklerle çevre bilincini yaygınlaştırmayı hedefleyen Kaytazdere Belediyesi, özellikle genç kuşaklara yönelik eğitim programlarıyla dikkat çekti. Bu çalışmalar, sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında örnek gösterildi.
Geleceğe umut, çevreye değer
Başkan Çitil, elde edilen başarının yalnızca bir sonucun değil, aynı zamanda gelecekte yapılacak projelerin bir habercisi olduğunu belirterek, “Bu ödül bizler için bir motivasyon kaynağı. Daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Kaytazdere için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz,” dedi.