Düzce merkezli olarak gerçekleştirilen ve senaryo gereği 7,2 büyüklüğündeki depremin canlandırıldığı bölgesel tatbikata, Yalova’dan da destek ekipleri katıldı.

I M G 20260611 W A0034

Yalova'da 21 Mayıs 1864 Kafkas Sürgünü Anıtı Törenle Açıldı
Yalova'da 21 Mayıs 1864 Kafkas Sürgünü Anıtı Törenle Açıldı
İçeriği Görüntüle

İl Müdürü Cem Erdoğan’ın koordinasyonunda 4 araç ve 15 personelden oluşan ekip, afet müdahale çalışmalarında aktif görev üstlendi. Tatbikat kapsamında Düzce’nin Cumayeri ilçesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesindeki görevler başarıyla icra edildi.

I M G 20260611 W A0052

Arama ve Kurtarma Ekibi ise oluşturulan enkaz alanlarında yürütülen çalışmalara katılarak arama-kurtarma faaliyetlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Tatbikat boyunca kurumlar arası koordinasyon, hızlı müdahale kapasitesi ve afetlere hazırlık süreçleri test edildi.

I M G 20260611 W A0042

Yetkililer, bu tür tatbikatların olası afetlere karşı hazırlık seviyesini artırdığını ve ekiplerin sahadaki koordinasyon becerilerini geliştirdiğini belirtti.

I M G 20260611 W A0049

#DepremTatbikatı #AFAD #AramaKurtarma #TAMP #AfetYönetimi #Cumayeri #YalovaHaberleri #DüzceHaberleri #AfetHazırlığı