Yalova’da ticaret hayatına yön veren kurumların yöneticileri, 23 Mayıs 2025 tarihinde Ticaret İl Müdürlüğü organizasyonunda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında bir araya geldi. İlde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların bağlı olduğu odaların yöneticileri ile sanayici ve tacirlerin üyesi olduğu ticaret ve sanayi odası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, esnafın karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Toplantıda, paydaşların ilettiği görüş ve talepler not altına alınırken, bu sorunların çözümüne yönelik ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerekli adımların atılacağı belirtildi.
38. Ahilik Haftası Coşkulu Etkinliklerle Kutlanacak
Bu yıl 22-28 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 38. Ahilik Haftası kutlamaları öncesinde hazırlık çalışmaları da aynı toplantıda ele alındı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya; ilgili kamu kurumları, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgeleri, sanayi siteleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
Toplantı sonucunda, Ahilik Haftası’nın daha geniş kitlelere ulaşması ve toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturması hedefiyle çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi kararlaştırıldı. Aynı toplantıda, Yalova'nın 2025 yılı ahisi, kalfası ve çırağı da belirlendi.
Ahilik Kültürü Gelecek Nesillere Aktarılacak
Kökleri yüzyıllar öncesine dayanan ve özünde doğruluk, dürüstlük, dayanışma, diğergamlık gibi değerleri barındıran Ahilik kültürü, Anadolu’da toplumsal düzeni sağlamada önemli bir rol üstlenmiştir. Günümüzde birçok işlevi meslek odaları tarafından sürdürülen bu köklü gelenek, Ahilik Haftası kapsamında hem hatırlanacak hem de gelecek nesillere aktarılacak.