Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ve basına kapalı olarak 2,5 saat süren toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinde önemli kararlar alındı.

Alınan kararlara göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak "kadrosuzluk" nedeniyle emekliye sevk edildi. Yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev süreleri bir yıl daha uzatıldı.

YAŞ kararlarına göre, halihazırda 316 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2025 itibarıyla 332’ye çıkarılacak. Öte yandan, iki generalin yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2025’te, 43 general ve amiralin ise kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2025’te emekliye sevk edileceği açıklandı.

Toplantıya; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey komutanları katıldı.

#YAŞ2025 #GenelkurmayBaşkanı #SelçukBayraktaroğlu #MetinGürak #TSK #KaraKuvvetleri #DenizKuvvetleri #HavaKuvvetleri #Emeklilik #AskeriAtama #Cumhurbaşkanlığı #TürkiyeGündemi #MilliSavunma

Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahin Göreve Başladı
Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahin Göreve Başladı
İçeriği Görüntüle