Bozkurt, Kurban Bayramında kesilecek kurbanlıkların alımında vatandaşın dikkat etmesi gerekenleri, satın alınan bir hayvanın kurban olabilmesi için aranılan şartları izah etti.
Bozkurt; ‘’Kurbanlıklar engelli olmamalı’’
Bozkurt, kesilen kurbanın kesim sonrası etin derinden sıyrılması, etin muhafazası edilmesi, kurbanlıkların fiyatları hakkında vatandaşlarımıza şu tavsiyelerde bulundu; ‘’Kurbanlık alımlarında, alacağınız hayvan kurban vasfını tamamlamış olması lazım.
Hayvanın; kulağında kesik, gözünde körlük, boynuzunda kırık bu tarzda engellerin olmaması gerekir. Kurbanlıklarda; küçük başlar 1 yaşını, büyük başlar ise 2 yaşını tamamlamış olmalı.

Bozkurt; ‘’Bilmeyen hiç girişimde bulunmasın’’
Kurban kesiminde, kesim işini bilmeyenler, kesinlikle bu tür girişimlerde bulunmasınlar. Kendine güvenen vatandaşlarımız, küçükbaş hayvan kesimi yapabilirler. Hayvanı kıbleye doğru yatırıp, kesim yerinden boyun kısmından tekbir alıp kesmeleri gerekir.

Bozkurt; ‘’Kurban eti nasıl taze tutulur bilmemiz lazım’’
Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımızın en çok dikkat etmesi gereken konların başında, kesilen kurban etlerinin nasıl korunacağını bilmeleridir.
Kurban Bayramın 2. ve 3. günüleri işyerimize, kıyma, pirzola, biftek ve yemeklikler hazırlanması için etler getiriliyor. Bize getirilen birçok ette bozulmalar görülüyor. Kurban Bayramlarında, yeşil renge döşmüş etlere çok rastlıyoruz. Birçok vatandaşımız, eti nasıl taze tutacağını bilmiyor.

Ette bozulmayı önlemenin birinci kuralı, et sıcak ise kesinlikle açık bir yere koyup üzerlerindeki buharı muhakkak kurutmak lazım. Onun haricinde, etler ters çevirip 12 saat bekletilmeli. Et hemen dolaba konulmaz. Kurban kesilir kesilmez, etler poşetin içinde kesinlikle konulmaz. Et soğuduktan sonra poşetlenip güzel bir şekilde ayarlanarak dolaplarda muhafazası yapılır.

Bozkurt; ‘’Tezgahlarda satılan kıyma fiyatı neyse, kurbanlık fiyatları bu olmalı’’
Kurbanlıkların fiyatları normal tezgahlarda satılan kıyma fiyatı neyse, o fiyata denk gelecek rakam ortalamasına göre satılmalıdır.

Ülkemizin her bölgesinde fazla fazla kurbanlık var. Kurban kesmek, yurt dışında kesim daha cazip olduğu için, (4-5 Bin TL civarı) rakamlarda olduğu için, yurtdışına sürekli vekalet verip, kurbanlıklarını yurt dışında kestirenler var.’’ Dedi.
Son olarak, ‘Et Bizim İşimiz’ diyen Başkan Murat Bozkurt, ‘’Müşterilerimize verdiğimiz kaliteli hizmet ile sektörlerde 1 numarayız.

Tüm İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ederiz. Kazasız, belasız bir şekilde kurbanlarımızı kesip dualarımızı yapalım.’’ Şeklinde açıklamasını sonlandırdı.
Haber: Merve Yahşi
#KurbanBayramı2025
#KurbanlıkAlırkenDikkat
#YalovaKasaplarDerneği
#EtBizimİşimiz
#KurbanEtiNasılSaklanır
#KurbanKesimi
#MuratBozkurt
#BozEt
#DoğruKurbanlıkSeçimi
#KurbanlıkFiyatları2025