Eğitim sırasında, katılımcılar yangın türleri, müdahale yöntemleri ve yangın söndürme tüpünün doğru kullanımı gibi temel konularda bilgilendirildi. Erdoğan, ayrıca yangın risklerini azaltmak için alınması gereken önlemleri ve bir yangın durumunda güvenli bir şekilde nasıl tahliye yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladı.

Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta’dan 23 Nisan Mesajı: “Geleceğimiz Çocuklarımızın Ellerinde”
Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta’dan 23 Nisan Mesajı: “Geleceğimiz Çocuklarımızın Ellerinde”
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 03 01 At 13.29.53

Teorik eğitimin ardından, çalışanlar koruyucu ekipmanlarını giyerek, yangın söndürme tüpleriyle kontrollü bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Bu uygulamalı bölümde, çalışanlar yangına doğru bir şekilde müdahale etmeyi öğrenerek becerilerini test etti.

Whatsapp Image 2025 03 01 At 13.29.54

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Erdoğan, yangın güvenliği eğitimlerinin kurum çalışanlarını bilinçlendirme açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Yangınların önlenmesi ve doğru müdahale yöntemleri konusunda farkındalık oluşturmak, hem çalışanların hem de kurumların güvenliği için kritik. Kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda bu tür eğitimlere devam edeceğiz" şeklinde konuştu.