Hafta sonu Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemizde ve Yalova’da halkın sandık başında yaptığı hür irade ile tamamlandı.
Ülke genelinde katılımın yüksek olduğu, 24 Haziran 27. Dönem Milletvekili ve 1. Başkanlık seçimlerisakin bir atmosferde geçti.
AK Parti’den Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, CHP’den Özcan Özel, Yalova’nın yeni Milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yalova’yı temsil edecek isimler olarakseçildiler.
24 Haziran 2008 de yapılan 27. Dönem Milletvekili ve 1. Başkanlık seçimlerinin en karlı kenti hiç kuşkusuz Yalova oldu. 1995 yılından bu yana 5 dönemdir Yalova’nın 2 olan milletvekili sayısı, 24 Haziran da yapılan Milletvekili seçimlerinde bu sayı 3’e yükseldi.
Her ne kadar seçim öncesi talihsiz açıklamalarıyla Muhacir ve Doğulu kesimlere yönelik kırıcı söylemiyle, Türkiye’nin gündemine oturan AK Parti’nin çiçeği burnunda ilk kadın Milletvekili Meliha Akyol’un bu kente ne gibi katkılarının olacağını önümüzdeki günlerdegöreceğiz.
Yalova’da ki en karlı partisi hiç kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisiydi.Milletvekili seçimlerinde,66.927 (%44.1) oy alarak 2 milletvekili çıkarmayı başardı. Cumhurbaşkanlığında Cumhur İttifakıyla,76570 (%50.4) oyalan AK Parti bu seçimlerden istediği sonucu aldı.
24 Haziran 27. Dönem Milletvekili ve 1. Başkanlık seçimlerinin diğer karlı partisi Cumhuriyet Halk Partisi oldu.
Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakıyla % 30.64 oy alan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yalova’da% 38.9oy almayı başardı.
CHP’nin Türkiye geneli Milletvekili seçimlerinde aldığı oy ise %22.64, Yalova’da aldığı oy %28.6oldu.
Yalova’nın adını, 24 Haziran 27. Dönem Milletvekili ve 1. Başkanlık seçimleri sürecinde, tüm Türkiye’ye ve hatta Dünya’ya duyuran, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde sol oyları Cumhuriyet Halk Parti’de toplamayı başaran İnce’nin bundan sonra ki hedefinin CHP Genel Başkanlığı olacağı görülüyor. Bu da Yalova için önemli bir hedef olarak değerlendiriliyor.
Önümüzdeki sürecin, vatanımıza, milletimize ve yaşadığımız kent Yalova’ya hayırlı olsun…