İlk belirtilerin dün ortaya çıktığı, bugün ise vaka sayısının hızla arttığı öğrenildi. Şikayetlerin kaynağına ilişkin net bir bulguya henüz ulaşılamazken, zehirlenme ihtimali üzerinde duruluyor.

Yeniyol Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, sadece Meclis yemekhanesinde yemek yediğini belirterek, “Sabahtan beri sürekli kusuyorum. Şikayeti olan birçok arkadaş farklı yemekler yemiş. Bu yüzden kesin olarak yemekten kaynaklandığını düşünmüyorum” dedi.

Yemeklerden Şüphelenilmiyor, Salgın Olasılığı Güçlü

TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri, Meclis yemekhanesinde kullanılan ürünlerden alınan numunelerde herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığını açıkladı. Yetkililer, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, kent genelinde yaygın bir salgın olduğunun bildirildiğini de aktardı.

Su Kaynaklı Olabilir mi?

Yeni Emeklilik Modeli Yolda
Yeni Emeklilik Modeli Yolda
İçeriği Görüntüle

Bazı personeller, belirtilerin su tüketimiyle ilgili olabileceğini öne sürdü. Geçtiğimiz haftalarda Meclis çay ocaklarında tasarruf kapsamında damacana sudan arıtma suyuna geçildiği hatırlatıldı.

Sağlık Ekipleri Tetikte

Meclis Hastanesi’nde yoğunluk artarken sağlık görevlileri vaka sayısının çoğalmasından endişe duyuyor. Olayla ilgili resmi bir açıklama beklenirken, kapsamlı incelemelerin sürdüğü belirtildi.