Zaman hızla akıp gidiyor. Zamanı yakalayabilmek, zamana ayak uydurmaya çalışmak için çaba gösteriyoruz. Bu değişim ve adeta dönüşümde pandemi ile yepyeni bir global ortam oluştu. Bazen tamamıyla evlerine kapanmak zorunda kalan, bazen ülkelerin tüm dünyaya kapanmak zorunda kaldığı süreci birlikte yaşadık. Bireysel olarak bile evde çocuklarımızla eşimizle bile izolasyon süreci geçirenlerimiz oldu. Dünya artık yeni parametreler ile belki de daha fazla zorlaşan zaman dilimindeyiz. Delta virüsü derken adını bile tam anlayamadığımız yeni tür virüsler ile dünya tanışırken, tüm dünyada bunun sonucu oluşan üretim problemleri ve tedarik zincirindeki kopuşların sonucu ekonomik daralma ve pandeminin üretim maliyetlerini yükseltmesinden kaynaklanan global ekonomik darboğaz ve kriz tüm ülkeleri etkiliyor. Ülkemizin tüm dünyayı etkileyen bu darboğazdan büyüme rekorları kırarak çıkacağına inanıyorum. Veriler bunun göstergesi.

Dünyayı iyi ve doğru okumak gerekiyor. Bunun sonucu   atılacak adımlar da şekillenecektir. Üretim ve istihdamı artırıcı hedefler, işsizlik oranının düşürülmesi ile inanıyorum ki ülkemiz global krizden güçlenerek çıkacaktır.

Evet, değişen ve gelişen dünyayı iyi ve doğru okumak gerekiyor. Gençlerimizle, genç nüfusumuzun oranı ile Türkiye her zamankinden daha güçlü olacaktır. Herkes ülkesi için, milletinin geleceği için çağa ayak uydurarak içinde bulunduğumuz günleri de iyi analiz ederek geleceğimizin daha iyi olacağı ideali ile bu günleri aşacağız. Karşılık beklemeden, gelecek nesiller için bugünün en iyisi olmayı, en iyisini yapmayı hedefleyerek bu birliktelik ilçelerimizi, şehirlerimizi, ülkemizi daha iyi yerlere getirecektir. Günün kısır döngüsüne, hele hele günlük söylemlere takılmadan, hedef ve amaçlar ile geleceğimizin teminatı gençlerimize her yönüyle daha fazla yer vererek adeta güncellenmeyi gençlerle sağlayarak daha güçlü olacağız. Sık sık yazılarımda ifade ediyorum, gençlerimize olan güvenimiz sonsuz. Üzerimize de ne düşüyorsa her zaman kapımız açıktır. Yeter ki sizlere katkımız olabilsin.

Teknoloji ve etkin iletişimin belirleyici rol üstlendiği günümüzde kişisel olarak buna adapte olmanın yanında STK’ların, kurum ve kuruluşların da devamlı revizyonu ve bu duruma uyumlu olmaları ayakta kalmalarını sağlayacaktır. Maliyet analizlerinin birim ürün başına kuruş bazında yapıldığı   çağımızda bunu öngören ve geleceği buna göre planlayanlar piyasada tutunabilirler. Etkenlik ve verimlilik yönüyle STK’lar da amaçları doğrulusunda faaliyetlerinde toplumun her kesimine hitap etme imkanına kavuşurlar. Bir avuç içine sığan dünyada her yünüyle rekabet ederek en iyisi olma yolunda daha fazla çağı yakalamak gerekiyor.

Kimsenin bulunduğu noktayı muhafaza etme lüksü içerisinde olmaması lazım. Çünkü muhafaza etme geri kalmaya başlamanın ilk belirtisidir. Daha fazla ve planlı çalışarak oluşacak sinerji inanıyorum ki hangi platformda olursanız olunuz şehrinize katma değer sağlayacaktır. Bu katma değer de birleşerek topyekûn başarıyı doğuracaktır. Zaten ortak akıl ve kolektif çalışma dediğimizin özü de budur. İstişare ederek, herkes den de katkı alarak en doğruya ulaşılır her zaman.

Başka bir yazımda buluşana kadar sağlıklı günler diliyorum.