Aşırı sıcaklar yangın tehlikesini artırdı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aşırı sıcak hava ve yüksek yangın riski uyarılarının ardından, Ankara, Yalova ve Sivas valiliklerinden önemli kararlar geldi. Üç ilde orman yangınlarını önlemeye yönelik geçici yasaklar yürürlüğe girdi.
Valiliklerden yapılan açıklamalara göre, söz konusu illerde ormanlık alanlara vatandaşların girişi geçici süreyle yasaklandı. Ayrıca, orman çevresinde ve içindeki bölgelerde mangal, semaver, kamp ateşi gibi açık alanlarda ateş yakmak da ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Görevli ekipler teyakkuzda
İlgili kurumlara, olası yangın durumlarına karşı uzman personel, araç, iş makineleri ve ekipmanların söndürme ve soğutma çalışmalarına hazır bulundurulması talimatı verildi.
Uymayana ağır yaptırım var!
Belirlenen kurallara uymayan vatandaşlara, 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi kapsamında hem idari para cezası hem de adli yaptırımlar uygulanacağı vurgulandı.
#OrmanYangını #AnkaraYasak #YalovaValiliği #SivasGelişme #MangalYasağı #YangınTedbiri #MeteorolojiUyarısı #ValilikKararı #DoğayıKoru #AşırıSıcaklar