Çiftlikköy Belediyesi'nin sağlıklı ve ekonomik gıdaya erişimi artırmak amacıyla başlattığı Halk Ekmek projesi, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Mayıs ayında Sahil Mahallesi Atatürk Parkı ile Çiftlik Mahallesi 23 Nisan Meydanı’nda hizmete giren iki Halk Ekmek büfesi, sadece üç ayda toplam 43.630 adet ekmek satışı gerçekleştirdi.
Uygulamanın Temmuz ayında ulaştığı 18.126 adetlik satış, artan ilgiyi gözler önüne serdi. Büfeleri işleten belediye iştiraki Zirvekent A.Ş.'nin Genel Müdürü İshak Soyarslan, 200 gramlık somun ekmeğin sadece 10 TL'ye satıldığını belirterek, bu sayede hem aile bütçelerine katkı sunduklarını hem de sağlıklı ekmeğe erişimi kolaylaştırdıklarını ifade etti.
Aylık Satış Rakamları da Dikkat Çekti:
Sahil Mahallesi Büfesi:
Mayıs: 3.777
Haziran: 6.740
Temmuz: 7.971
Çiftlik Mahallesi Büfesi:

Mayıs: 5.653
Haziran: 9.334
Temmuz: 10.155
Toplamda her iki noktada da vatandaşlar tarafından yüksek ilgi gören uygulama, sosyal belediyecilik anlayışı ile örnek teşkil ediyor.
Çiftlikköy halkı ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Fiyat uygun, ekmek kaliteli. Ev ekonomimize katkı sağlıyor. Halk Ekmeğin yaygınlaşmasını ve çeşitlerin artmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Adil Yele’ye teşekkür ederiz” dedi.
#Çiftlikköy #HalkEkmek #SosyalBelediyecilik #EkonomikEkmek #BelediyeHizmeti #AdilYele #YerelYönetim #GıdaErişimi #UygunFiyat #VatandaşMemnuniyeti